1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. Svjatlana Tsihhanovskaja tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et Valgevene rahvas ei väsi võitlemast demokraatliku ja vaba ühiskonna eest
Svjatlana Tsihhanovskaja tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et Valgevene rahvas ei väsi võitlemast demokraatliku ja vaba ühiskonna eest

Svjatlana Tsihhanovskaja tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et Valgevene rahvas ei väsi võitlemast demokraatliku ja vaba ühiskonna eest

Riigikogu väliskomisjon arutas tänasel avalikul istungil Valgevene opositsiooni liidri Svjatlana Tsihhanovskajaga viimaseid arenguid Valgevenes ning kinnitas Eesti jätkuvat solidaarsust Tsihhanovskaja missioonile ja Valgevene rahvale.

Komisjoni esimees Enn Eesmaa rõhutas, et Eesti on aktiivselt tegelenud Valgevene demokraatlike muutuste toetamisega ning hoidnud Valgevene olukorda fookuses erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides. „Jälgime pideva tähelepanuga sündmusi Valgevenes ning toetame sealset rahvast nende võitluses vaba ja demokraatliku tuleviku eest. Nende tegevus ja heaolu on meile väga südamelähedased,“ rääkis ta.

Väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson tõi esile Riigikogu vastu võetud avaldust Valgevene demokraatia ja kodanikuühiskonna toetuseks ning kinnitas, et tähelepanu Valgevenes toimuva suhtes ei rauge. Ta soovis teada, milline võiks olla rahvusvahelise kogukonna panus, et jätkata režiimi survestamist ning jõuda uute, vabade ja demokraatlike valimisteni Valgevenes.

Tsihhanovskaja andis väliskomisjonile ülevaate viimastest arengutest Valgevenes ning võimalustest, kuidas rahvusvaheline kogukond Valgevene kodanikuühiskonda toetada saab. Ta tõi esile vajadust sihitud sanktsioonide kehtestamise ja pideva tähelepanu järele ning rõhutas solidaarsuse ja õigluse olulisust.

Tsihhanovskaja tänas Eestit toetuse eest ning kinnitas, et Valgevene rahvas ei väsi võitlemast demokraatliku ja vaba ühiskonna eest. Samuti julgustas ta Eesti inimesi toetama Valgevenes vahistatuid ja represseerituid neile toetuspostkaarte saates.

Riigikogu väliskomisjoni liikmetest osalesid kohtumisel veel Imre SooäärIndrek SaarMihhail LotmanRaivo Tamm ning Ruuben Kaalep.

Monika Kuzmina Peatoimetaja