1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. SOOVITUSED ERIOLUKORRAS I 6 eriolukorra soovitust üürikodu otsijaile
SOOVITUSED ERIOLUKORRAS I 6 eriolukorra soovitust üürikodu otsijaile

SOOVITUSED ERIOLUKORRAS I 6 eriolukorra soovitust üürikodu otsijaile

Kui üürnikul tekib vajadus leida riigis kehtiva eriolukorra tingimustes uus üürikodu, siis tuleb seda teha sotsiaalset distantsi hoides ja hügieenireeglitest kinni pidades.

Kinnisvaraportaali Kinnisvara24.ee turundus- ja tootearendusjuhi Laura Tammeoru sõnul on hetkel kehtivast kodus viibimise soovitusest hoolimata vaja osadel inimestel üürida uus korter või maja: „Soovitatakse püsida kodus ja õppida-töötada kodukontoris, aga kui seda kodu ei ole – näiteks kui üürileping on lõppemas või on muul põhjusel vajadus kolida – siis tuleb uue kodu otsimisel pidada kinni reeglitest, mis tagavad hügieeni ja terveks jäämise.“

Tammeorg tõi välja viis soovitust, mida üürikodu otsimisel praegu järgida:

1. Tee eeltöö internetis

Kinnisvaraportaalides on suured fotod ja põhjalik info üürikorterite kohta. Tööta see info kodust lahkumata põhjalikult läbi ja vali välja 3-5 korterit, millega soovid oma silmaga tutvust teha.

2. Küsi virtuaaltutvumist

Et veenduda selles, kas korter vastab kuulutuses toodud infole ja fotodele, pole tingimata tarvis ise kohale minna. Osad maaklerid pakuvad virtuaalset korteritega tutvumist videokõne vahendusel. Küsi korteriomanikult või maaklerilt, milliseid nutikaid lahendusi oleks võimalik kasutada.

3. Kontaktivaba vaatamine

Kui oled valikus enam-vähem kindel ja soovid enne lepingu allkirjastamist kohapeale minna, siis lepi maakleriga eelnevalt kokku kohtumise detailides. Maakler võiks avada ukse ja tuulutada korterit värske õhuga ning oodata seejärel näiteks õues, sest ta ei pea korteriga tutvumise juures tingimata viibima. Kui lähete korterisse siiski koos, siis hoidke turvalist 1-2-meetrist distantsi. Kindlasti tuleks vältida kätlemist.

4. Pea kinni hügieenireeglitest

Pese käsi enne ja pärast korterisse sisenemist. Palu maakleril desinfitseerida ukselingid ja puuduta võimalikult väheseid asju. Võimalusel kasuta kindaid ja näomaski.

5. Kasuta eriolukorrast tulenevaid eeliseid

Kuna turismisektor on hetkel pausi peal, siis seisavad lühiajaliseks väljaüürimiseks mõeldud korterid tühjana. Osaliselt paisatakse need pikaajalise üüri turule, mis suurendab üürikorterite ja -majade pakkumiste arvu. See paneb omakorda surve hindadele ja annab üürnikele soodsamad tingimused hinnas ja tingimustes läbirääkimisteks.

6. Üüri ilma tagatiseta

Majanduslikult ebakindlatel aegadel ei ole mõistlik oma raha tagatisena kinni panna. Kinnisvara24 portaalis on võimalik otsida ilma tagatisrahata kortereid, millele pakutakse Rendin üürilepingut. Rendin teenus tähendab üürniku jaoks seda, et tagatisraha maksta ei tule, kuid üürile lisandub igal kuul teenustasu 2.5% üürimaksest – näiteks 500-eurose üüri puhul on teenustasu 12.50. Kinnisvaraomaniku jaoks on Rendin teenus tasuta ja tema vara on kaitstud ERGO üürilepingu kindlustusega.

Tagatisrahata üüripakkumisi saab vaadata SIIT!

Head Uudised GoodNews