1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Põnevad faktid! “Twin Peaksi” režissööri kohta käivat faktid, mis on sama kummalised kui mehe filmid
Põnevad faktid! “Twin Peaksi” režissööri kohta käivat faktid, mis on sama kummalised kui mehe filmid

Põnevad faktid! “Twin Peaksi” režissööri kohta käivat faktid, mis on sama kummalised kui mehe filmid

Foto: Dazed

David Lynchist nagu ka tema filmidest on raske aru saada. Lugedes temast, jääb mulje, et talle meeldibki nii. Kolmekordne Oscari nominent, kes sai tuntuks eelkõige tänu kultusfilmidele “Blue Velvet”, “Mulholland Drive”, “Kadunud kiirtee” (“Lost Highway”), samuti hiljuti internetitelevisioonis Viaplay taaselustanud sarjale “Twin Peaks”, usub, et elust ei tasu mõtet otsida ning sama käib ka kunsti kohta. “Mul on ebamugav rääkida tähendustest ja asjadest,” on ta öelnud. “On parem, kui sa ei tea, mida miski tähendab, sest tegemist on millegi väga isiklikuga – see, mis tähendab mulle üht, võib kellelegi teisele tähendada hoopis midagi muud.”

Aga see ei takista inimeste soovi proovida Lynchist ja tema mõtetest aru saada. Siin on sulle 11 kummalist fakti Lynchi kohta. Edu nende lahti mõtestamisel!

1 – Ta ei arva ise, et on kummaline

“Ma ei ole tegelikult nii kummaline,” ütles Lynch ühes oma esimestes intervjuudes 1979. aastal. “Igaühel on oma väiksed kiiksud.”

2 – Lynch paneb alati ka triiksärgi ülemise nööbi kinni

Väidetavalt õhutas Lynch ajakirja Esquire oma lugejatele ütlema, et David Lynch riietub halvasti, kuid talle antakse see andeks, lugejatele aga mitte.

3 – Ta edastas oma sotsiaalmeediakontode vahendusel suvalisi ilmateateid ilma mingi põhjuseta

David Lynch oma Twitteri kontol:”Kui sa loed praegu tänast ilmateadet, sulge palun oma brauseri aken, et saaksime uue ilmateate üles laadida.”

4 – Lynch viis juba lapsena kummalisi eksperimente läbi

Kui väike David Lynch viis oma isa keldrisse, et näidata talle teste mädanenud puuviljadega ning lagunevate loomakorjustega, soovitas Lynchi isa tal mitte kunagi lapsi saada.

5 – Ta soovis algselt saada kunstnikuks

Lynch on maalinud kogu oma filmikarjääri jooksul.

The New York Times kirjutas, et Lynchi maalid näevad välja nagu need oleks teinud psühhiaatriahaigla patsient, kellel on kasvav sisemine vimm.

6 – Tema saadetud pressiteadetes kirjutab ta enda kohta päris sisutihedalt:

“Eagle Scout, Missoula, Montana.”

Sest mida enamat inimesi veel huvitada võiks.

7 – Kui Lynch esimest korda ülikooli jõudis, ei väljunud ta kaks nädalat oma toast

Pärast isaga hüvastijätmist istus Lynch kaks nädalat oma toas ja kuulas raadiot. Ta väljus vaid siis, kui raadiole oli uusi patareisid vaja.

8 – Ta vihkab sõnu

Lynchi vastumeelsus pikemate vestluste vastu tuleneb tõenäoliselt perioodist, kus tal 20ndate alguses valmistas raskusi rohkem kui mõne sõna korraga välja ütlemine.

See tõsine ärevus rääkimisel võib olla ka üks põhjustest, miks “Twin Peaksis” tegutsev sarimõrvar jätab ohvrite küünte alla paberitükikesi tähtedega.

9 – Aastal 2002 maksis Lynch miljon dollarit, et õppida transtsendentaalset meditatsiooni selle eestvedaja, Maharashi Maheshi Yogi, juures

Lynch koos teiste kursusel osalejatega veetis ühe kuu Madalmaades Yogi valdustes ja kuigi Yogi oli isiklikult kohal, suhtles Lynch kogu grupiga vaid videokõne vahendusel.

10 – Lynchi sõnul sõi ta 8 aastat järjest (1976-1984) ühes ja samas Los Angelesi restoranis lõunat

Ta tellis alati šokolaadikokteili ja mitu tassi kohvi rohke suhkruga. Sellega kaasnevad kerget pearinglust nimetas Lynch peenestatud õnneks.

11 – Tal on oma kohvibränd

Ja teadjamad teavad öelda, et tegu on väga-väga kange kohviga.

Head Uudised GoodNews