1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. 70% inimestest kasutavad GPS seadmete asemel nutitelefoni
70% inimestest kasutavad GPS seadmete asemel nutitelefoni

70% inimestest kasutavad GPS seadmete asemel nutitelefoni

Huawei suvebaromeetri uuring näitab, et 94% eurooplastest kasutab nutitelefoni pildistamiseks ning üle 70% kaardi asendusena.

Huawei suvebaromeetri uuringu viis uuringufirma Ipsos läbi 2017. aasta mais Põhja-, Kesk- ja Ida-Euroopa riikides 18-45-aastaste seas, kes on vähemalt viimase 24 kuu jooksul omanud ja kasutanud nutitelefoni. Uuringu tulemustest selgus, et 49% Kesk-, Ida- ja Põhja-Euroopa elanikest planeerivad tänavu suvel kuhugi reisida. Nendes olukordades on kaamera üks su parimaid sõpru. Seega pole üllatav, et 94% nutitelefonide kasutajatest kasutavad pildistamiseks oma telefoni. Kui sul on ainult pildistamiseks mõeldud kaamera, siis ei soovitata seda reisile kaasa võtta.

Huawei suvebaromeetri tulemuste põhjal tõstavad 55% kasutajatest oma andmed nutitelefonilt välistele seadmetele ning 29% kasutavad täiendavalt mälukaarti. 59% eurooplastest kasutavad oma nutitelefoni reisiabilisena. Nad laadivad alla rakendusi nagu Booking.com või TripAdvisor, et lugeda arvustusi ning üle 30% inimestest teevad reisibroneeringuid mitte arvutiga, vaid nutitelefoniga.

GPS seadmed pole enam samuti populaarsed. 70% inimestest kasutavad kaarte nutitelefonis. Nutitelefonid on seega lisaks kaamerale ka navigatsiooniseadme rolli üle võtnud. Huawei suvebaromeeter tõestab, et 2017. aastal ei kuulu nutikasse pagasisse enam paberil kaart. Mobiilsete kaartide kasutamine on üks levinumaid nutitelefonide funktsioone, mida kasutab rohkem kui 70% inimestest. Probleemiks pole ka välismaale minnes tekkivad andmesidetasud, kuna tihtipeale laadivad kasutajad kaardid alla internetita kasutamiseks. Uuringu tulemuste põhjal on see üks eelistatumaid valikuid välismaale reisides.

Nutitelefoni kasutamise juures on oluline ka aku eluiga. Seetõttu pole üllatav, et enamik kasutajaid Euroopas (83%) ütlesid, et kauakestev aku on nende jaoks üks olulisemaid omadusi nutitelefoni juures, mistõttu on akupangad täna ühed kõige populaarsemad müügil olevad lisaseadmed. Uuringu tulemustest selgus, et 39% nutitelefonide kasutajatest on endale soetanud akupanga, mida nad aktiivselt kasutavad, ning pea sama palju ehk 37% võtab reisile kaasa varulaadijad.

Huawei valem nutikaks pakkimiseks on lihtne: tee kindlaks, et su nutitelefonil on piisavalt mäluruumi. Laadi alla vajalikud reisirakendused, et saaksid olulist infot endaga kaasas kanda. Jäta üheotstarbelised seadmed (näiteks fotokaamera) koju,. Tee kindlaks, et sul on täiendavad energiaallikad kaasas. Seejärel mine ja puhka ning tee mõned naerusuised selfied nagu 73% eurooplastest suvel.

Huawei suvebaromeetri uuring annab selge ülevaate, milliseid nutitelefonifunktsioone kasutajad enim eelistavad. Tulemustest selgub, et lisaseadmed võivad olla nutitelefonile väga hea täiendus, seda eriti suviste reiside ajal.

Head Uudised GoodNews