1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. PEREPUHKUS! Rõõmsate Laste Festivalil saab tutvuda erinevate perepuhkuse võimalustega
PEREPUHKUS! Rõõmsate Laste Festivalil saab tutvuda erinevate perepuhkuse võimalustega

PEREPUHKUS! Rõõmsate Laste Festivalil saab tutvuda erinevate perepuhkuse võimalustega

Jõuluvana Korstna Talus23. juulil toimuval Rõõmsate Laste Festivalil tutvustavad Pärnu ning Pärnumaa laste- ja noortesõbralikud turismiettevõtted erinevaid perepuhkuse võimalusi. Iga väljapaneku juures on ka tasuta tegevused, kus lapsed saavad ise käed külge lüüa.

„Pärnus ja Pärnumaal on mitmeid kohti, kus isegi paljud kohalikud kunagi käinud ei ole. Seega sooviksimegi pakkuda peredele ühiseks ajaveetmiseks huvitavaid tegevusi ning tutvustada nii nende jaoks uusi ja põnevaid kohti kui ka meelde tuletada vanu ja ammu külastamata pereturismi sihtkohti,“ rääkis Rõõmsate Laste Festivali eestvedaja Kati Ruubel.

23. juulil Pärnus toimuva Rõõmsate Laste Festivali üks korraldajatest on Gerli Kõiv, kelle ülesandeks on festivali perepuhkuse ala haldamine. Tema sõnul võib üheks puhkuse ala tõmbenumbriks pidada Jõuluvana Korstna Talu, kes avab 23. juulil Rõõmsate Laste Festivali alal Päkapiku Postkontori: “Kõigil suurtel ja väikestel pereliikmetel on hea võimalus oma jõulusoovid juba varakult teele panna. Kohal on ka Jõulumemm koos talu lemmikloomade ning pannkookidega.”

Gerli Kõivu sõnul võlub Teispere talu festivali külastajaid minikana, -kuke, jänese ning mesitaru näidisega. „Talu noorperemees ja mesinik Andres Lilleste jagab lastele põnevaid teadmisi mesilastest ning nende toodete kasulikkusest. Lisaks kauplevad taluperenaised koduste maiustuste ja käsitööga,“ rääkis Kõiv.

Pernova Hariduskeskus teeb festivalil lastele erinevaid töötubasid ning tutvustab kõigile huvilistele oma huvikooli õppivõimalusi. Kell 13.00 tuleb Pernova Hariduskeskusest festivalile astronoomia õpetaja Aarne Paul rääkima teemal “Kosmose prügi”. „Kui ilma lubab, siis võtab Pernova Hariduskeskus kaasa ka päikeseteleskoobi. Samuti on kohal motomehed oma varustusega,“ lisas Kõiv.

Maarja Magdaleena Gild võõrustab perepuhkuse alal töötubadega, kus erinevate meistrite käe all saavad lapsed endale meisterdada pere maskoti. „Töötoas mõeldakse välja ja valmistatakse kartongist liigendnukk, -loom, -lill või muu elukas ehk oma pere maskott. Maskoti kuju, olemus, välimus ja nimi saab olema pere ühise fantaasia tulemus,“ vahendas Kõiv. Kõivu sõnul saab töötoas korraga osaleda maksimaalselt kaks peret ning töötoa kestus on kuni pool tundi, mistõttu toimub rohke huvi korral kohapeal eelregistreerimine. Lisaks tutvustatakse teisi Gildimaja töötubasid ning toimub näitusmüük.

Festivalist võtab osa ka Valgeranna Seikluspark koos köite ja laste poolt juba populaarseks saanud “ämblikuvõrguga”. “Kõigil pisikestel ämblikmeestel on hea võimalus oma ronimisoskused turvaliselt proovile panna,” kirjeldas festivali perepuhkuse ala haldaja.

„Rõõmsate Laste Festivalilt ei puudu ka üllatuskülalised Lottemaalt, kes päeva jooksul lapsi lõbustavad,“ kinnitas Kõiv.

23. juulil Pärnu Rannapargis toimuv Rõõmsate Laste Festival tutvustab erinevaid perepuhkuse võimalusi, annab ideid, mida perega koos ette võtta, näidatakse vahvaid kodumaiseid laste- ja peretooteid, pakutakse tervislikke ja maitsvaid sööke-jooke ning palju muud huvitavat ja kasulikku kõigile pereliikmetele. Festival on külastajatele tasuta. Rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews