1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Ooper, ballett ja kontsert Lux Expressi bussides
Ooper, ballett ja kontsert Lux Expressi bussides

Ooper, ballett ja kontsert Lux Expressi bussides

lux_expressAlates novembrikuust pakub Rahvusooper Estonia Tallinn-Narva, Tallinn-Tartu ja Tallinn-Pärnu liinidel sõitvates Lux Expressi bussides personaalsetelt videoekraanidelt vaatamiseks ooperi- ja balletietendusi ning kontserti. Valikus on ooper „Wallenberg“ (lavastaja Dmitri Bertman, 2007), ballett „Coppélia“ (koreograaf Ronald Hynd, 2010) ja valik aariaid Georg Otsa esituses ERR arhiivist (DVD „Georg Ots – Estonia legend“, 2010). Salvestused on valminud koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga.

„Muusikaetendused ja kontserdid on bussisõitjatele heaks vahelduseks tavapärasele filmiprogrammile ning esialgu kavas kolme kuu vältel. Kui projekt õnnestub, on Estonia tulevikus valmis valikut laiendama,“ ütles teatrijuht Aivar Mäe.

Rahvusooper Estonia ja SEBE sõlmisid koostöökokkuleppe 2013. aasta augustis. Lisaks muusikateatri tutvustamisele Lux Expressi liinidel, on Eesti Buss OÜ rahvusooperi partneriks külalisesinemistel Eestis ja piiri taga ning 2014. aasta märtsis toimuvatel Estonia teatribussi reisidel Narvast, Tartust, Viljandist ja Pärnust.

Head Uudised GoodNews