1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnairi järgmise aasta suvine graafik toob kaasa uued sihtkohad
Finnairi järgmise aasta suvine graafik toob kaasa uued sihtkohad

Finnairi järgmise aasta suvine graafik toob kaasa uued sihtkohad

Finnairi järgmise aasta suvine graafik toob kaasa uued sihtkohadFinnair avalikustas oma järgmise aasta suvise lennugraafiku. Alates märtsist lisanduvad uute hooajaliste sihtkohtadena Pisa (Itaalia), Biarritz (Prantsusmaa) ja Alanya (Türgi). Lennud Hiina linna Xi’an algavad 30. märtsist ja Vietnami Hanoi linna alates 2. juunist. Juuni algul avatakse ka taas eestlaste seas populaarne sihtkoht Toronto, millel hakkab opereerima uus Airbus A330 lennuk.

Alates südasuvest avab Finnair nädalas kaks regulaarlendu Helsingist Pisasse ja Biarritzi. Uue sihtkohana suvehooajal saab Finnairiga lennata ka Türgi populaarsesse kuurorti Alanyasse, kuhu lend Tallinnast kestab ligi 5 ja Tartust ligi 8 tundi. Finnair on ainus lennuettevõte, kes lendab Soomest Antalyasse ja Alanyasse ilma vahemaandumisteta. Kuna Eestil on Soomega väga head lennuühendused pakub Finnairi suvine lennugraafik ka eestlastele mitmeid uusi võimalusi puhkuste veetmiseks.

Samuti avatakse 1. juunist kuni – 21. septembrini ka eestlaste jaoks populaarne sihtkoht Kanadas – Toronto. Suvehooajaks tuuakse Helsingi-Toronto liinile uus Airbus A330 lennuk, mis vahetab välja varasema, ühe teenindusklassiga Boeingu 757. Airbus A330 on kahe reisijate klassiga lennuk, kus on 229 kohta turistiklassis ning 42 kohta äriklassis. Uue lennuki tulekuga täienevad ka parda meelelahutusvõimalused, kus saab valida enam kui 72 filmi ja 150 seriaali vahel. Lennud Tallinnast, ümberistumisega Helsingis väljuvad kolm korda nädalas, teisipäeval, reedel ning pühapäeval kell 14:40 ning jõuavad Torontosse 18:45 kohaliku aja järgi. Tartust saab Torontosse lennata ainult reedeti. Tagasilend väljub Torontost kell 22:35 ja jõuab Tallinnasse järgmisel päeval kell 17:00 kohaliku aja järgi.

Uuel suvehooajal suurendatakse lisaks lende Düsseldorfi ja Zürichisse seniselt kahelt lennult neljale päevas. Alates juunist kuni augustini on tänu suuremale nõudlusele avatud lisareisid ka Kopenhaagenisse, Dubrovnikusse, Malagasse, Pariisi, Rooma ja Tel Avivi.

Üks uus sihtkoht Finnairi lennuplaani lisandub juba uue aasta alguses. Nimelt avab Finnair uue liini Tromsøsse juba 1. jaanuaril. Arktilisse linna Põhja-Norras saab lennata kolm korda nädalas kuni 28. märtsini.

Fakte uutest sihtkohtadest

PISA – Itaalia

· 1350. aastal valminud Pisa torn on populaarsemaid vaatamisväärsusi terves maailmas
· Toomkirik (Duomo), üks suurejoonelisemaid Toscana Pisa–romaani stiilis ehitisi, mis on tuntud oma neljajärgulise fassaadi poolest, mis koosneb sammastikest ja petikarkaadidest.
· Elanikke: 88 200 (2010)
· Pisa on Itaalia 5. külastatuim linn
· Kõige päiksepaistelisem kuu on juuli.
· Aasta keskmine päevane temperatuur on 14 kraadi
· Aprillist oktoobrini on Pisas vähemalt +25 kraadi sooja

BIARRITZ – Prantsusmaa

· Asub Biskaia lahe kaldal
· Populaarne turismisihtkoht ja surfi-paradiis
· Elab 25 000 inimest
· Imeilus mererandadega linn

ALANYA – Türgi

· Alanya on kuurortlinn Türgis ning Antalya lõunaranniku ilusamaid linnu
· Linn asub Vahemere rannikul 135 km Antalyast idas.
· Alanya on türgi keelest tõlgituna „üllas”, on üks.
· Alanya asutati IV sajandil e.m.a. ja see oli Rooma impeeriumi ajal kuulus kui mereröövlite baas Korakesion.
· Alanya on tuntud oma subtroopolise kliima ja esmaklassiliste randade poolest.
· Alanya ümbruskonnas asuvad ühed parimad liivarannad üle kogu Türgi

Head Uudised GoodNews