1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Odavbussifirma Simple Express alustab täna üheeuroste sõitudega
Odavbussifirma Simple Express alustab täna üheeuroste sõitudega

Odavbussifirma Simple Express alustab täna üheeuroste sõitudega

Simple Express  Foto: Simple Express
Simple Express
Foto: Simple Express

Eesti esimesel odavbussifirmal Simple Express kehtivad alates tänasest kõikidele väljumistele üheeurosed bussipiletite hinnad. Ühe euroga saab sõita Tallinna, Tartu ja Narva vahel.

Simple Expressi odavbussiliini omanikfirma Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on ettevõtte eesmärgiks ära kasutada transpordisektoris toimuvad muudatused ning pakkuda klientidele suuremate linnade vahel Šoti konkurendist soodsamat bussipiletite hinda, mugavamaid busse ja paremat teenindust.

“Tõime odavbussifirma Eesti turule juba mullu augustis ja tõestasime, et odavbussindus on ka Eestis võimalik. Klientide tagasiside meie soodsa hinnaga teenusele on väga positiivne ja nõudlus odavate piletite järgi väga suur. Seetõttu lisasime väljumisi olemasolevatel Tallinn-Narva-Tallinn ja Tallinn-Tartu-Tallinn liinidel, kus mõlemal liinil tõuseb reiside arv ühel suunal viie väljumiseni päevas. Lisandus ka uus Tartu-Narva-Tartu liin, kus toimub ühel suunal kolm väljumist päevas,” ütles Saarpuu.

Odavbussifirma hinnapoliitika sarnaneb odavlennufirmade omaga. “Kõige esimesena pileti ostnud kliendid saavad kõige soodsama hinna. Täituvuse suurenedes kasvab ka pileti hind, kuid sõltumata liinist ei ole see meie kodulehelt ostes rohkem kui 5 eurot,” selgitas Saarpuu.

Peatustega liinidel muutis odavbussifirma hinnastamise tsoonipõhiseks, kus bussipileti maksimumhind sõltub läbitud kilomeetritest. Piletite hinnad algavad alati ühest eurost, maksimumhinnad on aga tsoonide kaupa vastavalt 1, 2, 4 või 5 eurot. Kõik toodud hinnad kehtivad pileti ostul Simple Expressi kodulehelt www.simpleexpress.eu. Odavbussifirma jätkab ka piletite müüki bussides ja bussijaamades, kuid seal tuleb maksta sõltuvalt hinnatsoonist 1-2 eurot rohkem.

Veel sel aastal laiendab Simple Expressi tegevust kõikidesse suurematesse Eesti linnadesse ja viib odavbussiliinid ka mitmetele uutele liinidele. Laienemist võimaldavad oktoobri alguses kehtima hakkavad ühistranspordiseaduse muudatused, mis avavad turu kommertsveoliinidele. Simple Expressi juhi sõnul on kindlasti tulemas ühendused Rakvere, Pärnu, Viljandi ja paljude teiste suuremate Eesti linnadega.

Simple Express odavbussiliinid kuuluvad rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõttele Lux Express, mis preemiumtootena pakub klientidele regiooni kõrgeima teenindusstandardiga reise.

Head Uudised GoodNews