1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. NÕUANNE I Rannakülastaja ABC
NÕUANNE I Rannakülastaja ABC

NÕUANNE I Rannakülastaja ABC

Kuumade ilmadega on tunduvalt kasvanud Tallinna avalike supelrandade külastatavus. Seoses sellega tuletab mupo rannakülastajatele meelde, et randa minnes tuleb sõiduk parkida vastavalt liiklusseaduse nõuetele, kindlasti vältida haljasalale parkimist. Erilist tähelepanu pöörata sellele, et autosse ei jäetaks üksinda lemmikloomi ja mis veel halvem – väikseid lapsi.

Randa minnes soovitatakse kaasa võtta piisav varu vett plastpudelites, klaastaaral ja alkoholil rannas kohta ei ole. Stroomi rannas on siiani olnud pahandusi napsiste seltskondadega, kus lapsevanemad ei märka, et väikesed lapsed on omapäi randa jalutama läinud ning ära eksinud.

Ettevaatust Harkujärve ja Pirita välibasseinide juures! Tegemist on uudsete ja põnevate ujumiskohtadega – lapsevanematel palutakse jälgida, et lapsed ei viibiks seal ilma täiskasvanu juuresolekuta ega jätaks neid sinna järelevalveta. Meie supelrandu valvavad G4S vetelpäästjad, aga esmane veeohutus peab saama alguse ikka igast rannakülastajat endast.

Tuletatakse eraldi meelde, et Stroomi rannas on alates sellest hooajast loomadega vette minek keelatud, Pikakari rannas on aga üks parkimisplatsidest ette nähtud järelhaagisega paate transportivatele sõidukitele – sinna tavaautosid parkida ei tohi.

Mupo inspektorid hoiavad avalike randade ümbrust kõrgendatud tähelepanu all. Ja et pärast toredat rannapäeva ei rikuks teie tuju auto esiklaasil olev trahvikviitung, on parkimisel oluline järgida kehtestatud reeglitest kinnipidamist. Minge randa pigem ühistranspordi või kergliiklusvahendiga, sellega säästate meie keskkonda ja jäävad ära probleemid parkimiskoha leidmisega. Turvalist rannamõnu kõigile!

Head Uudised GoodNews