1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Nõuanded! Millega arvestada koolivaheaja reisiks kindlustust tehes?
Nõuanded! Millega arvestada koolivaheaja reisiks kindlustust tehes?

Nõuanded! Millega arvestada koolivaheaja reisiks kindlustust tehes?

Möödunud aastal ulatusid Salva Kindlustuse reisikindlustuse hüvitised ligi miljoni euroni, millest märkimisväärse osa moodustasid just laste haigestumise tõttu ära jäänud reisid ning juhtumid, mis puudutasid tervet pere või reisiseltskonda.

Salva Kindlustuse reisikindlustuse osakonna juhi Epp Ulfsaki sõnul näitab kogemus, et kindlasti on koolivaheaja reise planeerides oluline peale sõidu broneerimist või lennupiletite ostmist kohe ära teha ka kindlustus koos reisitõrkekindlustusega. „Paraku on väga tavaline, et pered on pidanud viimasel hetkel oma reisi tühistama, sest laps toob koolist või lasteaiast veel viimasel koolipäeval koju mingi viiruse,“ selgitas Ulfsak.

Kui tervisekindlustust võib sõlmida kasvõi juba lennujaamas olles, siis reisitõrkekindlustus tuleks sõlmida võimalikult vahetult peale lennupiletite ostu, kuna reisi ära jäämise kaitse hakkab kehtima 4 päeva peale lepingu sõlmimist ning sel juhul on kindlustuskaitse all ka kogu reisini jäänud periood. Kui soovitakse kindlustada ära reisipakett koos kõigi lisariskidega, nagu näiteks streigi, ürituse ära jäämise, looduskatastroofi  jne. vastu, tuleks kindlustus sõlmida hiljemalt 48 h peale reisipaketi või lennupiletite eest tasumist. Kindlustuse varakult sõlmimine kindlustuslepingut ennast kallimaks ei tee, kuid tagab märksa suurema kaitse.

“Loomulikult võib reisidel ette tulla väga erinevaid juhtumeid ja õnnetusi – ahvi rünnakutest  liiklusõnnetuste ja trepil komistamisteni, kuid kokkuvõtlikult  on kõige kallimad juhtumid need, mis puudutavad mitut inimest korraga,” selgitas Epp Ulfsak. „Lapse haiguse tõttu reisi tühistades moodustavad näiteks puhtalt lennupiletid tervele viieliikmelisele perele üpris kopsaka summa ning koolivaheaegadel näeme alati, kuidas reisitõrkekindlustuse kahjud just peamiselt viirushaiguste tõttu järsult tõusevad.“

Kindlustust sõlmides tuleks lähtuda konkreetselt oma vajadustest ja reisi iseloomust. Kui reisi jooksul on palju ümberistumisi, siis tuleks kohe mõelda nii pagasi, reisi ära jäämise kui ka hilinemistega seotud kaitsele. Seikluslikum puhkus, näiteks matkamine või suusareis, hõlmab endas kindlasti rohkem ohte kui lihtsalt lõõgastumiseks mõeldud basseiniäärne puhkus ja sellega peaks arvestama tervisekindlustuse sõlmimisel.

Tavapärasele kindlustusele saab soovide ja vajaduste põhjal liita ka lisakaitseid riskide vastu, kui plaanitud reis või üritus jääb ära looduskatastroofi (maavärin, vulkaanipurse, orkaan, üleujutus vms.) või terrorismi tõttu. Ka nende riskide võimalused tuleks enne reisi põhjalikult läbi kaaluda.

Näpunäiteid reisikindlustuse sõlmimiseks:

  • Lähtu pakkumise võtmisel oma reisi eripärast, eesmärgist ja võimalikest riskidest
  • Vajadusel saad abi ja nõu küsida nii kindlustuse e-keskkonna klienditoelt kui infotelefonilt
  • Sagedasti reisides on otstarbekas osta aastane reisikindlustus
  • Kui reisil midagi juhtub, siis kindlustust peaks teavitama võimalikult koheselt
  • Kindlustusfirma saab soovitada ka kuhu pöörduda abi saamiseks
  • Jäta reisil olles alles ja nõua tõendeid/arveid politseilt, kiirabilt, haiglatelt jne.
  • Mugavalt kogu info leidmiseks võiks kindlustuspoliisi endaga kaasas kanda
Head Uudised GoodNews