1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. MAITSVAD TALVISED KUUMAD JOOGID! Seitse mõnusat talvist kuuma jooki
MAITSVAD TALVISED KUUMAD JOOGID! Seitse mõnusat talvist kuuma jooki

MAITSVAD TALVISED KUUMAD JOOGID! Seitse mõnusat talvist kuuma jooki

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kas sa pead talvist külma lihtsalt väljakannatamatuks? Kas tõmbad ennast sooja teki sees kerra ja istud pigem toas kui käid väljas, kui ilmad väga külmaks lähevad? Kas paned jalga kaks paari sokke, pikad aluspüksid ning viis särki ja kampsunit üksteise otsa, kui soojast voodist väljaronimine muutub täiesti vältimatuks? Võib-olla peaksid ennast soojendama järgmise seitsme maitsva talvise kuuma joogiga.

Hõõgvein

Klassikaline valik! Klassikud ei oleks aga nii kaugele jõudnud, kui nad poleks tõeliselt head! Kes poleks maitsnud hõõgveini? Seda on väga lihtne valmistada ja mis kõige tähtsam – hõõgvein peletab külma kontidest väga osavalt. Selle maistva soojendava talvejoogi valmistamiseks pole vaja muud kui veidi kaneeli, muskaatpähklit, nelki, suhkrut, apelsinikoort ja sinu maitse järgi veini. Traditsiooniline hõõgvein on punane, võid aga kasutada ka valget, kui see meeldib sulle rohkem. Ära karda kummutada seda kraami lausa kaks-kolm kruusi, sest veini kuumutamise ajal aurustub üsna suur osa alkoholist.

Kakao

Kuum kakao on teine klassikaline jook, mis muudab olemise tõesti soojaks, olgu väljas kui tahes külm. Sel aastal võid aga tavalise kakao asemel valmistada midagi hoopis erilisemat, lisades joogile veidi jõulutunnet. Lisa tavalisele kakaole natuke kaneeli ja muskaatpähklit ja lõpuks pista sisse jupike suhkruroogu, et viimistleda fantastiline jõulumaitse fantastilise jõulukaunistusega. Kui jõuluvana joob enne oma pikale ümbermaailmareisile asumist midagi, siis on see kindlasti kakao!

Munatodi

Kui tahad külmal talvel tõesti vere käima saada, siis on munatodi sinu jaoks ideaalne valik. Piim, koor, suhkur ja vahustatud munad annavad munatodile selle hästi tuntud kreemja ja vahutava tekstuuri, kuid selleks, et soojendusefekt oleks veelgi suurem, peaksid kindlasti lisama veidi alkoholi. Viski, rumm või brändi on kõige traditsioonilisemad, kuid ära karda natuke eksperimenteerida ka muude variantidega, et leida enda jaoks täiuslik talvemaitse.

Kuum siider

Siider on kogu maailmas väga populaarne jook. Talvel on aga ainus siider, mis sooja annab, kuum siider. Selle valmistamine on imelihtne: vaja läheb vaid veidi õunamahla, natuke kaneeli ja nelki. Kuumuta segu kergelt umbes kümme minutit, eemalda kaneelipulgad ja nelgid, vala vedelik kruusi ja kaunista mõne õunaviiluga, et anda joogile mõnus puuviljane olemine. Lihtne, maitsev ja väga tõhus ravim talvekurbuse vastu.

Kreemjas tšai

Tee on ilmselgelt üks talvekuude lemmikjooke. Kui oled aga tavaliste taime- ja puuviljateede joomisest tüdinenud, on meil sulle eriretsept, et valmistada kreemjas tšai, mis paneb su kiiresti unustama, et väljas on külm, lumi ja tuisk. Valmista kruusitäis musta teed nagu tavaliselt. Kui see mõne minuti pärast üsna tumedaks muutub, lisa suhkrut, mõni tükk ingverit ja nelki. minuti-kahe pärast võta vürtsid välja, lisa koor ja palun väga – pehme ja kreemjas tšai ekstra sinu jaoks!

Vürtsikas Iiri kohv

Pole kahtlustki, et kruusitäis auravat Iiri kohvi viib vastiku külma tükiks ajaks meelest! Vala oma lemmikkruusi musta kohvi ja lisa üks teelusikatäis suhkrut (pruun suhkur oleks parim) ning mõni piisk head viskit. Kõige peale säti kiht vahtu löödud vahukoort ja puista üle näpuotsatäie kaneeliga. Ongi valmis – vahva ja maitsev talvine jook, mis tekitab mõnusa, hubase ja sooja tunde!

Kuum šokolaad

Kuidas oleks võimalik talvekuud üle elada, joomata aeg-ajalt lonksu või paar maitsvat kuuma šokolaadi? Kuum šokolaad mitte ainult ei soojenda, vaid ka rahustab nii keha kui ka vaimu. Hea uudis on veel see, et võid valmistada kuuma šokolaadi igal ajal, sest selleks kulub vaid mõni minut. Sulata ühes potis mõni tükk šokolaadi ja teises potis kuumuta piim. Sega mõlemad kokku, pane juurde maitse järgi suhkrut, istu akna juurde ja vaata rõõmsalt talvist ilma akna taga. Põhjani!

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews