1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. EDUKAS KARJÄÄR! Eduka karjääri kaheksa saladust
EDUKAS KARJÄÄR! Eduka karjääri kaheksa saladust

EDUKAS KARJÄÄR! Eduka karjääri kaheksa saladust

EDUKAS KARJÄÄR! Eduka karjääri kaheksa saladustMe kõik soovime olla tunnustatud, edukad, rikkad, mõjukad ja lugupeetud, kuid lihtne tõde on see, et karjääriredelil alustame peaaegu alati kõige alumiselt pulgalt ja sellel redelil tõusmine tähendab pidevat võitlust. Tõde on ka see, et osa inimesi on oma valitud valdkonnas palju edukamad kui teised – kuidas ometi nad seda teevad? Alljärgnevalt mõned head nipid, mis aitavad sul unelmate karjääri kujundada.

Toeta oma loomingulist poolt

Loomingulisus on eduka karjääri tõeline saladus ja hea uudis on see, et loominguline pool on kõigil olemas, kuid seda tuleb hoolega arendada, kui soovid, et see su elu parandaks. On tõsi, et mõned inimesed on loomingulisemad kui teised, kuid tõsi on ka see, et igaühe loomingulisust saab arendada. Proovi mõista kõike elus ette tulevat, ole uudishimulik, ära karda uusi asju proovida ja otsi alati uusi võimalusi. Loomingulisus on kindlasti eduka karjääri võti!

Mõtle oma peaga

Sõnakuulelikkus ja vastutulelikkus töökohal on hea, kuid ainult teatud piirini. Kui ületad teiste järgimise sobiliku piiri, ei peeta sinust kindlasti nii palju lugu, kui sa sooviksid, ja liigse kuulekusega võid oma karjääri edenemist hoopis tõsiselt kahjustada. Mõtle alati oma peaga, kuid tegutse ainult siis, kui see on tõesti õige ja kohane. See nõuab kenakese hulga praktikat ja kogemust, kuid aega sul ju on?

Pea sidet inimeste, mitte firmadega

Paljud jäävad aastateks töökohale, mis neile sugugi rahuldust ei paku, lihtsalt sellepärast, et nad ei julge lahkuda ja midagi muud proovida. Lojaalsus oma tööandja suhtes on muidugi tore, kuid tingimusteta lojaalsus ja küsimusi esitamata kuuletumine on hoopis midagi muud. Kui soovid sidet oma tööga, hoia ühendust pädevate inimestega, mitte ettevõtte endaga. Niimoodi jätad endale võimaluse kasvada ja areneda, kui selleks võimalus tekib.

Saavuta kõrgeim tase

See võib tunduda ilmselge, kuid paljud inimesed siiski unustavad tööelu jooksul lihtsa tõe – et olla edukas, pead olema väga hea töötaja! Tööalase kõrge taseme võib saavutada mitmel moel, kuid kindlasti tuleb selleks kõvasti tööd teha, oma oskusi pidevalt arendada ja oma eriala vastu tõelist ja sügavat huvi tunda. Mõnikord võib see olla raske ja tüütu, aga usu meid, lõpuks tasub see end ära!

Ole kena ja viisakas

Kuigi mõnikord võib kuulda lugusid, kuidas väga ebameeldivad ja keerulise iseloomuga inimesed äris edukalt hakkama saavad, on tõde siiski see, et sul on hoopis suuremad võimalused ülespoole liikuda, kui käitud inimestega kenasti ja viisakalt. Head suhted kaastöötajate, äripartnerite, alluvate ja ülemustega on eduka karjääri võtmeks, nii et mõtle järele, kuidas sa end ümbritsevaid inimesi kohtled.

Riski

Enne kui midagi hullu ette võtad, pea meeles, et me räägime kaalutletud riskide võtmisest. See tähendab, et kõigepealt tuleb koguda kogu oluline teave, seejärel kaaluda oma otsuse kõiki võimalikke tagajärgi ning alles siis võid riskida, lootes parimat.

Ära heitu raskustest

Probleemid on igaühe elu osa, eriti veel nende jaoks, kelle eesmärk on edukas karjäär. Mida kiiremini õpid vastu võtma kõiki väljakutseid, mida töö sulle pakub, seda paremini saad hakkama igapäevaste probleemidega. Kui õpid ka jääma rahulikuks ja säilitad positiivse suhtumise mis tahes raskuse korral, teenid ära kolleegide austuse. See on aga väga hea, eriti veel siis, kui soovid karjääriredelil kiiresti tõusta.

Leia aega lõõgastumiseks

Mõistagi pead karjääri edenemise nimel väga kõvasti tööd tegema, kuid samas peaksid ka alati leidma aega, et auru välja lasta ja natuke aega puhata. Kõik edukad inimesed teevad seda – miks muidu on neil kõik need hämmastavad sportautod, jahid, suured majad ja eratenniseväljakud?

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews