1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. KUMB VALIDA I Suur või väike söögilaud?
KUMB VALIDA I Suur või väike söögilaud?

KUMB VALIDA I Suur või väike söögilaud?

Oled parasjagu sisustamas kööki või söögituba? Kui nii, siis sul on kindlasti palju küsimusi peas, kuidas seda teha ja milline söögilaud valida. Just söögilaud on selle ruumi südameks ja see peab olema piisavalt suur, et mahutada kõik pereliikmed ja vajadusel ka rohkem. Mida teha aga siis, kui ruum on väike? Kas valida suur või väike söögilaud?

Väike söögilaud sobib pisemasse ruumi

Seda, et väike söögilaud on parem valik pisemasse ruumi, teavad tõenäoliselt paljud. Kuid see teadmine ei lahenda seda probleemi, kui külla tulevad sugulased ja sõbrad. Tõenäoliselt on see peamine probleem, mida paljud kodu sisustavad inimesed näevad. Kui tuba on pisikene, siis väike söögilaud on paratamatult ainus valik, sest see mahub ruumi ja jätab sinna ka piisavalt vaba ruumi liikumiseks ja muudeks mööbliesemeteks. Väike söögilaud aga ei pea alati olema väike. See tähendab seda, et nutikas on soetada selline laud, mille suurust saab reguleerida. Ehk vali väike söögilaud, mis on pikendatav. Selliseid laudasid leiab palju ja nende suureks plussiks ongi multifunktsionaalsus. Siis, kui einestad vaid oma perega, hoia laud väiksena. Siis, kui külla tulevad sinu sõbrad ja sugulased, tee laud suuremaks ja võõrusta mõnusat brunchi või õhtusööki. 

Suur söögilaud on ideaalne suures ja avaras ruumis

Kui sinu probleemiks ei ole väike tuba, siis võid valida nii suure laua kui soovid. Suur laud sobib hästi suurde ja avarasse ruumi, mille keskseks osaks saabki asetada laua, kaunid lambid ja söögitoolid. See saab olema nii perekeskseks einestamiseks mõeldud ruum kui ka erinevate koosviibimiste võõrustamiseks. Vali suur söögilaud, mis on kas puidust, metallist, plastikust või mõnest muust meelepärasest materjalist ja valmistu kõikideks eesootavateks koosviibimisteks.

Väike söögilaud ja selle erinevad stiilid

Söögilaudasid valmistatakse väga paljudest erinevatest materjalides, nii puidust kui ka saepuruplaadist, metallist ja teistest materjalidest. Mõned disainid sisaldavad lausa mitmeid materjale. Vali selline väike söögilaud nagu sulle meeldib. Kui eelistad naturaalseid materjale, siis soovitame valida puidust valmistatud toote. Puidust väike söögilaud on niivõrd ajatu ja vastupidav, et seda saab vajadusel ka ümber töödelda ja värvida, kui selleks tuleb tuju. Muude materjalide puhul on see märksa keerulisem.

Soeta ümmargune või kandiline väike söögilaud. Ümmargune laud on alati intiimsem valik, sest selle taga näevad kõik inimesed üksteist hästi ja istuvad teineteisele piisavalt lähedal. Kandiline söögilaud sobib jällegi paljudesse ruumidesse paremini ja võimaldab istekohtadena kasutada ka pinke ja mahutada enam inimesi. Sa võid kuju valikul lähtuda nii enda maitsest kui ka ruumi iseloomust. Mõnda ruumi sobib just ümmargune, teise kandiline laud. Mõlema kujuga väikeseid söögilaudasid leiad Kaup24 ja Hansaposti tootevalikust.

  • Leia endale see õige, kata laud ja kutsu enda kallimad sõbrad külla!

Head Uudised GoodNews