1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. Kuidas tekitada disaininädalal Itaalias puudutustunnet, ilma et see tegelikult puudutaks?
Kuidas tekitada disaininädalal Itaalias puudutustunnet, ilma et see tegelikult puudutaks?

Kuidas tekitada disaininädalal Itaalias puudutustunnet, ilma et see tegelikult puudutaks?

Milanos on lõppemas disaininädal, mis traditsiooniliselt tõmbab ligi neid, kes otsivad inspiratsiooni disainis, arhitektuuris ja sisekujunduses.

Brera disainikvartalis asuvasse balletikooli üles seatud Jungi installatsioon väljendab kirge ja igatsust, aga ka olemise haprust. Lugematute efektide kooskõla tekitab ruumis värve, helisid ja liikumist. Ülekülluses on punased toonid, kus pea võimatu on eristada Le Corbusier’ värvipaleti punastes toonides LS 990 lüliteid. Kontraste ja rõhuasetusi väljendatakse hoopis musta ja tagasihoidliku, tundliku meeleoluga valge värvitooniga.

Installatsiooni „Jung Loves… Exhibition of Things“ lõi Saksa sisearhitektuuribüroo Raumkontor. „Meie peamine mure selle aasta pandeemia kontekstis oli, kuidas tekitada vaatajates intensiivsuse ja puudutuse tunnet, ilma et see tegelikult puudutaks või liiga lähedale tuleks. Paljude jaoks on see praegu eriline väljakutse,“ ütlesid installatsiooni loojad.

“Milano on koht, kust leiab inspiratsiooni värvide, pinnaviimistluste ja materjalide kasutamiseks ning uusi ideid oma tööks. Kuid see on ka koht mõtete vahetuseks ja kontaktide loomiseks, kus saame toita oma kirge disaini, arhitektuuri ja sisekujunduse vastu ning näha selle töö taga olevaid isiksusi. Pärast 1,5-aastast pausi kasutame kõik septembrit, et teha uus start,” lisas Jungi esindaja Dijane Slavic.

Jung on 1912. aastal Saksamaal asutatud ettevõte, mis toodab disainlüliteid, pistikupesasid ja KNX-standardil põhinevaid targa maja lahendusi.

Head Uudised GoodNews