1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Kõrg-Tatrad ootavad suveperioodiks miljonit turisti
Kõrg-Tatrad ootavad suveperioodiks miljonit turisti

Kõrg-Tatrad ootavad suveperioodiks miljonit turisti

Karpaatide mäeahelikus asuv Kõrg-Tatrate kuurort loodab käesoleva suvega purustada miljoni turistiga külastajate rekordi. Külastajate elu muudetakse põnevaks aktiivsete sportimisvõimaluste ja õhtuse meelelahutusega.

2013. aasta suvel pakutakse Kõrg-Tatrate turistidele uusi ja põnevaid turismiatraktsioone, mis kannavad endas vanu Slovakkia traditsioone. Kohalikud turismiettevõtted usuvad, et 2013. aasta suvel käib Tatratest läbi ligi miljon rahulolevat turisti. “Meie eesmärgiks on külastajatele pakkuda võimalikult palju erinevaid tegevusi, mis sobiksid hästi siinsete mägede ettearvamatute ilmadega,“ ütles Kõrg-Tatrate Regionaalse Turismiorganisatsiooni tegevdirektor Lenka Matašovsk?.

Üha enam on Tatrates populaarsemaks muutunud jalgrattasport, mille teeb huvitavaks 302 kilomeetrit kohalikke kergliiklusteid. GPS’is on markeeritud radade raskusastmed, pikkused ja langused. Korrastatud on ka Tatrate alpirajad, mis muudetakse väga turvaliseks. Rajad on nõudlikule maastikule kohaselt on kinnitatud köitega, rauast redelipulkade ja teiste turvaelementidega.

Eestist pääseb Kõrg-Tatratesse mööda maismaad või lennukiga. Auto või bussiga minnes tuleb arvestada 1500 kilomeetri ja vähemalt 24 tunni pikkuse reisiga. Mitmed reisibürood pakuvad paketireise, kus sõit toimub bussi või lennukiga. Hinnatase Tatrates on Eestiga võrreldes soodne.

Kõrg-Tatrad on ligi 1500 km Karpaatide mäeaheliku kõrgeim ja ilusaim osa, mis jääb nii Slovakkia kui Poola riigi piiridesse. Slovakkias asuv kõrgeim tipp on Gerlachovsky (2654 m) ja Poolas – Ryzy (2499 m). Samuti on Kõrg-Tatras palju mägijärvi, kauneid orge ja jugasid.

Head Uudised GoodNews