1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Koolivaheaja lemmiksihtkohad on Kanaari saared ja Maroko
Koolivaheaja lemmiksihtkohad on Kanaari saared ja Maroko

Koolivaheaja lemmiksihtkohad on Kanaari saared ja Maroko

Kanaari saaredEesti Turismifirmade Liidu andmetel on selle sügisese koolivaheaja menukam reisisihtkoht Aafrika looderannikul asuv Kanaari saarestik ning kaugematest riikidest Tai. Eestlaste südameid on tasapisi võitmas ka Maroko.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina hinnangul valivad lastega pered koolivaheaja reisi eelkõige sihtkoha riigi läheduse ja mugavuse järgi. Samal ajal otsib põhjamaa inimene ka sooja kliimat. “Kogu pere puhkuse ideaalne sihtkoht on Kanaari saared, sest saarestik asub mõistliku lennuaja kaugusel ning sealne hinna ja kvaliteedi suhe sobib puhkajale,” ütles Lahtein.

Lisaks Kanaari saartele, mis on eestlaste lemmiksihtkohtade hulgas püsinud aastaid, tõuseb järjest enam esile Maroko. “Aafrika manner köidab eestlasi juba pikka aega, siiani troonis esikohal Egiptus,“ ütles Lahtein. Ta lisas, et Egiptuse teatud piirkondades valitseva ebastabiilse olukorra tõttu uurivad paljud puhkajad alternatiive. Üha rohkem eestlasi reisivad sügise saabudes Marokosse, mis võtab puhkajaid vastu sooja ilma ja põneva ajalooga.

Viimased lennud sel aastal toimuvad sügisesel koolivaheajal ka Türki, mida eestlased jätkuvalt hea meelega külastavad.

Kasvanud on puhkuste arv ka kaugematesse Aasia riikidesse ja Ameerikasse. Juba aastaid on populaarseim Tai, tõusuteel on puhkajate arv ka Vietnamis ja Malaisias. Ameerika maailmajaos on eestlastest turistide arv suurenenud ka Kariibidel. Lahteina sõnul seab koolivaheaja pikkus aga omad piirangud ning kaugematesse riikidesse üldjuhul sügisesel ja kevadisel vaheajal perepuhkusele ei sõideta.

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis tegutseb liikmete tahte ja huvide kohaselt. Liidu põhiliikmeteks on Eesti reisibürood ja reisikorraldajad, kaasliikmeteks transpordiettevõtted, turismiorganisatsioonid, haridusasutused, hotellid, kindlustusfirmad, turismivaldkonna tugiteenuste pakkujad ning välismaised turismiorganisatsioonid. ETFL’is on hetkel 68 liiget, kellest 47 on põhi- ja 21 kaasliikmed.

Head Uudised GoodNews