1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Kolme küla väli, Reima kadakas – Rae kodulehelt leiab nüüd valla põnevaimad paigad
Kolme küla väli, Reima kadakas – Rae kodulehelt leiab nüüd valla põnevaimad paigad

Kolme küla väli, Reima kadakas – Rae kodulehelt leiab nüüd valla põnevaimad paigad

Raed tuntakse kui tööstusparkide ja kiiresti arenevate elamupiirkondade valda, ent lisaks sellele on Raes hulgaliselt kauneid ja kultuuriliselt põnevaid kohti.

Väike valik ehk 17 tuntumat, põnevamat ja külastatavamat paika on nüüd leitavad valla kodulehel: Jüri kirik, Eesti Vabadusvõitluse Muuseum Lagedil, Lehmja tammik, Kurna park, Rae koolimaja, Rae mõis, Kautjala mõis, Peeter Suure Merekindluse Rae rooduvarjend, Vaskjala veehoidla, Jägala-Pirita kanal, Limu järv, Mädajärv, Kolme küla väli, Vaskjala tamm, Reima kadakas, Paraspõllu looduskaitseala ja Assaku nõiakivi.

„Rae valla mõningate vaatamisväärsuste nimed on omapärased, sellele vaatamata on need imekaunid kohad. Vaatamisväärsusi siin elanikekasvu tempos kahjuks juurde ei tule, seda enam peame olemasolevaid hindama ja teistele tutvustama, et meie valla lugu jõuaks kodukoha piiridest kaugemale. Filmitegijad on meid juba üles leidnud, nüüd ootame meie paiku külastama inimesi ka naabervaldadest ja kaugemalt,“ sõnas valla kultuurispetsialist Kadri Järvelaid.

Head Uudised GoodNews