1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. UURING I Kolmandik Eesti elanikest kulutab jõulukinkidele sama palju kui eelmisel aastal
UURING I Kolmandik Eesti elanikest kulutab jõulukinkidele sama palju kui eelmisel aastal

UURING I Kolmandik Eesti elanikest kulutab jõulukinkidele sama palju kui eelmisel aastal

Umbes kolmandik Eesti elanikest kavatseb tänavu jõulukinkidele kulutada sama palju kui mullu, kõige sagedamini jääb kingituste kogueelarve 101 ja 200 euro vahele, näitab rahvusvahelise pakifirma Venipak tellimusel läbi viidud uuring.

Koostas Venipak Group

Eesti vastajatest märkis 35%, et nad kavatsevad jõulukinkidele kulutada sama palju kui eelmisel aastal. Ka Läti ja Leedu elanike seas on see kõige populaarsem plaan, vastavalt 32 ja 34 protsendiga. Mullusest veidi vähem kulutaks Eestis 17% ning Lätis ja Leedus 19% vastanutest, teatas Venipak.

Eestis ja Leedus 15% ning Lätis 16% ei ole veel otsustanud, kui palju raha jõulukinkide ostmiseks kulub. Jõulukingitusi ei kavatse üldse osta 15% eestlastest ja 13% lätlastest, kuid leedulastest on samal seisukohal vaid 6%.

Koostas Venipak Group

“Kuigi tundub, et jõulud on veel kaugel, algavad veebipoodides ja kauplustes kampaaniad, mistõttu on oluline aegsasti aru saada, kui palju saavad inimesed tänavu jõuluostudeks raha eraldada,“ ütles Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas.

Eesti elanikest kavatseb 35% kulutada jõulukinkidele 101-200 eurot ning 27% eelarve jääb 51 ja 100 euro vahele. Erinevusena torkab silma, et kui kuni 50 eurot kavatseb kulutada 24% Läti elanikest, siis vaid 12% eestlastel ja leedulastel on sama plaan.

Koostas Venipak Group

Uuringus küsiti ka seda, kuidas on kavas jõulukinke valida ja osta. Kõige rohkem kavandatakse oma ostunimekirja hoolikalt ning otsitakse parimaid pakkumisi ja allahindlusi – seda märkis 34% Eesti, 35% Läti ning 39% Leedu elanikest. Eestis ootab e-poodide allahindlusi ja ostab siis kõik vajaliku 21% vastanutest ning sama palju inimesi pole veel otsustanud, kuidas käituda.

Läti elanikud ootavad külmemate ilmade kommunaalmakseid kõige ärevamalt, sest alles siis on nad valmis otsustama, kui palju kingituste ostmisele kulutada. Nii arvas 19% lätlastest, kuid Eestis ja Leedus oli neid vastavalt 13% ja 11%.

Head Uudised GoodNews