1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. KINGISOOVITUS I Mida sõbrale sõbrapäevaks kinkida? Ikka raamatuid!
KINGISOOVITUS I Mida sõbrale sõbrapäevaks kinkida? Ikka raamatuid!

KINGISOOVITUS I Mida sõbrale sõbrapäevaks kinkida? Ikka raamatuid!

14. veebruaril on sõbrapäev. Ühtlasi on see ilus päev, kus enda jaoks kalleid inimesi väikese kingitusega meeles hoida. Õige ja erilise kingituse leidmine võib aga osutuda parajaks pähkliks. Üheks ideeks on kinkida raamatuid – need ei lähe kunagi moest ning soojendavad alati südant.

Lugemine on lahe kogukonnas jagasid kasutajad erinevaid raamatuid, mida nende arvates sobiks sõbrale sõbrapäevaks kinkida.

Foto: Shutterstock

SEIK „Sõbrapäevik

“Sõbrapäevik” on armsa kujundusega kinkeraamat, mis sobib kingituseks nii tütrele, naisele, sõbrannale kui ka iseendale. Raamatut saad anda käest-kätte, et sinu sõbrad saaksid sinna kirja panna oma lemmikasjad, et neid aja möödudes mõnus meenutada oleks. Kokku saad raamatut jagada 23 sõbraga, et talletada kõigi oma sõpruste lood.

Dalí Karat „Õnn on otsus!

Mis on õnn? Kuidas luua õnnelikku elu? Kuidas aru saada, kas ma olen juba õnnelik? Kas ma saan äkki olla veelgi õnnelikum, elada veel nauditavamat, tervemat ning tähendusrikkamat elu? Kas õnnelik olemist saab harjutada?

Õnneharjutuste kogumik „Õnn on otsus!“ sisaldab 29 praktilist harjutust, mis aitavad kogeda igapäevaselt oma elus rohkem õnne. See on teekond, mille kestel õpid märkama enda ümber olevaid väikesi õnnehetki, saama paremasse kontakti oma kõrgema minaga, tegema olevikuga rahu ning manifesteerima oma unistuste õnnelikku elu.

Tema Pühadus dalai-laama ja peapiiskop Desmond Tutu „Raamat rõõmust

2015. aasta aprillis kohtusid Indias Dharamsalas dalai-laama ja Lõuna-Aafrika peapiiskop Desmond Tutu. Mõlemad mehed on pälvinud Nobeli rahupreemia raugematu võitluse eest ülekohtu vastu ja inimlikkuse poolt. Dalai-laama on elanud suurema osa elust eksiilis ning peapiiskop pidi kodumaal apartheid-režiimi ajal taluma ülimat vaimset ja füüsilist vägivalda. Kõikidest saatuselöökidest hoolimata on nad rõõmsameelsed ja optimistlikud, uskudes, et maailm muutub aja jooksul paremaks paigaks.

Dalai-laama ja peapiiskop veetsid koos nädal aega, arutledes erinevaid inimlikkuse teemasid, kusjuures huumor oli nende jutuajamiste lahutamatuks osaks. Nii dalai-laama kui ka peapiiskop Tutu on veendunud, et rõõmu on võimalik tunda ka hoolimata eluraskustest ja maailmas valitsevast ebaõiglusest, ning nemad ise on sellise suhtumise parimaks näiteks. Kuigi raamatus käsitletakse mitmeid kurbi teemasid, jääb siiski ennekõike kõlama kahe suurmehe soovitus, et inimesed peaksid püüdma rohkem rõõmu tunda, sest ainult nii on võimalik täisväärtuslik elu.

Brendin Burchard „Motivatsioonimanifest

  • Kas sa mäletad, millal sa viimati nii kõvasti naersid, et lausa valus oli?
  • Millal sa nautisid midagi nii, et aeg peatus?
  • Millal sa hõiskasid nii kõvasti, et häälepaelad tuikasid valust?
  • Millal sa armastasid nii kirglikult, et kõik ümbritsev lakkas olemast?

Inimeste elus, kes on määratud suuri tegusid tegema, tuleb aeg, kus nad peavad seisma peegli ette ja endalt küsima, miks me elame nagu hiired, kui meie rinnas tuksub vapra lõvi süda.

Selle raamatu autor ei anna meditsiinilist abi ja ei soovita otseselt ega ka kaudselt ühelegi inimesele mingit meetodit mõne füüsilise, emotsionaalse või meditsiinilise probleemi ravimiseks ilma arsti sekkumiseta. Autori eesmärk on pakkuda üldise iseloomuga informatsiooni, mis aitab sul leida oma tee emotsionaalse ja vaimse heaolu juurde. Kui otsustad selles raamatus esitatud informatsiooni enda peal kasutada, siis autor ja kirjastaja ei vastuta su tegude tagajärgede eest, isegi siis mitte, kui tagajärjed on suurepärased.

Dr Julie Smith „Miks keegi mulle seda varem ei öelnud?

Kuidas astuda vastu pahale tujule, pingetele, stressile ja keerulistele olukordadele?

Dr Julie Smith – kliiniline psühholoog, keda võib nimetada ka internetisensatsiooniks – teab. Rääkinud uuesti ja uuesti asjadest, mida patsient pidi meeles pidama, et eesolevale nädalale vastu astuda, küsiti temalt korduvalt: “Miks keegi mulle seda varem ei ole öelnud?

Oma aju tundmine ja teadlikult sellesse suhtumine on lihtsam kui arvata oskad — loe, tunne, treeni end. Sa ei pea maksma terapeudile poolt palka, Sa ei pea minema kuhugi, kui ei taha. Alusta ise – see polegi nii raske, kui tead mõnd nippi!

Miks keegi mulle seda varem ei ole öelnud?“ õpetab, kuidas vaimset tervist tugevdada ja hoida. Dr Julie Smithi tehnikad aitavad sul vastu pidada, olenemata sellest, kas tahad ärevust seljatada, kriitikaga tegeleda, depressiooniga toime tulla, enesekindlust kasvatada, motivatsiooni leida või endale andeks anda.

Gary Chapman „Armastuse 5 keelt. Kestva armastuse saladus

“Kiirest ajagraafikust ja pikkadest tööpäevadest tingituna võib armastuse väljendamine teisejärguliseks muutuda. Me unustame öelda komplimente, teha kingitusi või lihtsalt emmata. Tundub, et asju, mis väljendavad armastust, ei tehta või ei jõua need pärale. See on raamat armastuserääkimisest ja selle kuulmisest. Ei mingit trikitamist. Ei mingit psühhoanalüüsi. Ainult sellest, kuidas väljendada armastust oma kaasa armastuskeeles.

Raamatut „Armastuse viis keelt“ on müüdud rohkem kui 10 miljonit eksemplari ja see on kujundanud ümber lugematul arvul suhteid. Ideed on lihtsad ja selged ning huumoriga vürtsitatud, tehes selle raamatu ühtaegu nii praktiliseks kui ka isiklikuks. Lugejat inspireerivad elust võetud lood ja julgustab arukas lähenemine. Seda raamatut lugedes tunneme, justkui oleksime jalutuskäigul oma elutarga sõbraga. See muudab alatiseks meie suhteid juba hetkest, mil raamatut lugema hakkame.

Jay Shetty „Armastuse 8 reeglit

New York Timesi menuki nr 1 „Mõtle nagu munk“ autor pakub ilmutusliku juhendi romantika iga etapi kohta, tuginedes iidsele tarkusele ja tänapäeva teadusele.

Koolipingis ega hiljemgi ei õpeta meile keegi, kuidas armastada. Seetõttu satume sageli suhetesse, ilma et meil oleks nendega toimetulekuks muud abivahendit peale romantiliste filmide ja popkultuuri. Kuni praeguseni.

Jay Shetty ei käsita armastust millegi taevalikuna ega avalda selle kohta klišeekogumikku, vaid esitab konkreetsed praktilised sammud, mis aitavad varasemast paremini arendada endas oskusi armastust kogeda ja kasvatada. Ta jagab teadmisi, kuidas üheskoos võita või kaotada, kuidas määratleda armastust ja miks lahkuminek maha ei murra. Vedade tarkusest ja meie kaasaja teadusest inspireerituna käsitleb ta kogu suhtetsüklit alates esimestest kohtingutest kuni kokkukolimiseni ning lõpetades lahkumineku ja uue algusega. Ta näitab, kuidas vältida valetõotuste ja ebarahuldava partneri õnge langemist. Jay Shetty kaheksa reegli järgi elades saame armastada iseennast, oma partnerit ja maailma paremini, kui seni oleme võimalikuks pidanud.

Eckhart Tolle „Uus maailm

Uus maailm algab sinust. Tuginedes innustavatele mõtetele raamatus „Siin ja praegu: kohaloleku jõud”, loob Eckhart Tolle spirituaalse tausta, mis võimaldab igaühel muuta oma elu – ja ühtlasi maailma – paremaks ja tähendusrikkamaks. Tolle põrmustab tänapäevased arusaamad egost, omamisest ja ühiskonnast ning paljastab meid kõiki kummitavad hirmud.

Ta näitab meile, milliseid lihtsaid, elujaatavaid samme võime õnne leidmiseks astuda.

„Uus maailm” purustab illusioonid, milles elame, ning paneb aluse isiklikule arengule ja spirituaalsusele. Ees ootab valgustumise imeline teekond.

Head Uudised GoodNews