1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. KINGIIDEE! Milline tahvelarvuti valida?
KINGIIDEE! Milline tahvelarvuti valida?

KINGIIDEE! Milline tahvelarvuti valida?

Foto: Pixabay.com

Tahvelarvutid sobivad nii töötamiseks, mängimiseks kui ka õppimiseks. Tänu oma kompaktsusele on neid lihtne kasutada nii kodus, koolis, tööl, kohvikus, raamatukogus, ühistranspordis – ühesõnaga kõikjal.

Käesolevas artiklis aitame sul teha valikuid, kuidas leida endale just see õige, kompaktne ja hästi toimiv tahvelarvuti, mis muudaks sinu igapäevase elu tunduvalt mugavamaks.

Tahvelarvutid – väikesed ja praktilised

Tänapäeval on tahvelarvutite valik mitmekesine ja seega on üsna raske otsustada, millist seadet endale soetada.

Ekraan, võimsus, operatsioonisüsteem, mälumaht – kõik need näitajad on olulised.

Erinevad funktsioonid ja -seadmed loovad lisaväärtust:

  • Kaamera piltide ja video jäädvustamiseks
  • Navigatsiooniseade GPS asukoha määramiseks
  • Sisseehitatud mikrofon suhtlemiseks (Skype, Google Talk jt programmides)
  • Sisseehitatud kõlarid ja kõrvaklapipesa muusika kuulamiseks
  • USB pesad lisatarvikute ühendamiseks
  • Klaviatuur trükkimiseks jt.

Kui suure ekraaniga tahvel valida?

Tahvelarvutitel on mõistagi puutetundlik ekraan. Sellise ekraani kasutamise eeliseks on lihtsus ja kiirus, mis võimaldab hõlpsalt internetis surfata ja sõpradega suhelda ilma, et peaksid lauaarvuti taga istuma. Tahvliga võid kõike seda teha kas või käigupealt.

Üks olulisemaid tegureid tahvelarvutite puhul on kindlasti ekraani suurus. Mida suurem on ekraan, seda mugavam on sul sellega töötada.

  • Väiksema tahvelarvuti ekraani suurus on kuni 8 tolli

Sellise ekraaniga tahvelarvuti võimaldab sul hõlpsalt lugeda uudiseid, mängida mänge ja vaadata filme.

  • Suurema tahvelarvuti ekraan on alates 8 tollist

See sobib suurepäraselt igapäevaseks kasutamiseks nii töökohal kui ka koolis. Lisaks on suuremat ekraani ka mugavam jälgida.

Asjalik operatsioonisüsteem

Kui sinu tahvelarvuti on varustatud asjaliku operatsioonisüsteemiga, sobib see väga hästi ka töötegemiseks ja lapsele õppimiseks.

Hetkel ühed kõige populaarsemad operatsioonisüsteemid on:

  • Android
  • Microsoft Windows.

Arvutid, mis on varustatud nende opsüsteemidega, sisaldavad lisaks kõigele ka kontorirakendusi ja -tarkvara, millega kulgeb töötegemine ja õppimine sujuvalt ning tõrgeteta.

Android opsüsteem on kasutuses näiteks GoClever, Prestigio, Acer, Lenovo ja Samsung tahvelarvutites.

Microsoft Windows opsüsteemi kasutatakse Acer, HP, Dell jt tahvlites.

Mida näitab mälu?

Mida suurem on arvuti sisemälu, seda rohkem on sul võimalik sinna salvestada mänge, muusikat, filme, programme jm vajalikku.

Saadaval on nii 8 GB, 16 GB, 32 GB jt sisseehitatud mäluga arvutid. Meie soovitame sul valida võimalikult suure mälumahuga tahvelarvuti, sest mida suurem maht, seda rohkem on sul võimalik andmeid talletada.

Kindlasti tasub tähelepanu pöörata ka operatiivmälu näitajatele – näiteks 1 GB, 2 GB jt. Operatiivmälu on ajutine andmesalvestaja, mis võimaldab samal ajal kasutada mitut faili korraga. Seega, mida suurem on operatiivmälu, seda kiirem on sinu arvuti.

Kui siiski selgub, et vajad tahvelarvutisse lisamälu, siis saab seda teha mälukaardiga – näiteks MicroSD või SD mälukaart. Enne ostu sooritamist veendu kindlasti, et vajalik pesa oleks olemas, sest kõikides tahvlites ei pruugi seda olla.

Võimas protsessor

Ilmselgelt töötab võimsam protsessor sujuvamalt.

Soovitame sul valida:

  • Neljatuumalise protsessoriga või
  • Kaheksatuumalise protsessoriga tahvelarvuti.

Neljatuumaliseks mudeliteks on näiteks Lenovo Tab 2 A10-30 ja kaheksatuumaliseks Samsung T825 Galaxy Tab S3. Mõlemad leiad hõlpsalt 1a.ee veebipoest.

Nelja- ja kaheksatuumalise protsessoriga arvutid on head, kuna need võimaldavad kasutada mitut rakendust korraga – internetis surfamine, muusika kuulamine, filmide vaatamine, piltide laadimine jt.

Mugav ja käepärane

Tahvelarvuti sobib eeskätt liikuvale ja väga aktiivsele inimesele. Kui sülearvutiga peab laua taga istuma ja aja maha võtma, siis tahvelarvutiga saab töötada igas asendis, püsti seistes või lausa käies.

See sobib väga hästi internetis surfamiseks. Kuid miks mitte ka piltide jäädvustamiseks, igapäevaseks suhtlusvahendiks näiteks Skype’s, mängude mängimiseks ja töötamiseks.

Tahvelarvuti valimisel tasub kindlasti pöörata tähelepanu selle mugavusele – kas seadet on mõnus ja hea käes hoida.

Heast kaamerast ära ei ütleks…

Nagu juba mainitud, on tahvelarvutid väga käepärased ja mugavad seadmed.

Tahvel on mõnus väikeste mõõtmetega arvuti, millel on kvaliteetne graafika. Sellega saab esitada slaide, vaadata filme, lugeda ajakirju – tänu heale pildile ja kompaktsele tahvlile võid seda teha ükskõik, kus ja millal.

Kindlasti soovitame sulle sellist tahvelarvutit, millel on kaamera. Selle abil on mugav nii videokõne tegemine kui ka pildistamine.

Lisaseadmed kohe kaasa

Kui tahvelarvutiga töötades selgub, et sa vajad töötamiseks rohkem ekraanipinda ja klaviatuuriga oleks sul tunduvamalt mugavam töötada, siis on lihtne ühendada tahvelarvutiga sobiv klaviatuur.

Siiski, soovitame sul valida kompaktne tahvelarvuti, kus klaviatuur kuulub komplekti.

Innovaatiline

Tahvelarvuteid arendatakse ja täiustatakse pidevalt ning need muutuvad järjest nutikamateks. Tahvlid on suurepärane alternatiiv sülearvutitele ja miks mitte ka nutitelefonidele.

Tänu väikestele mõõtmetele on neid mugav kaasas kanda ja nende aku peab kauem vastu kui näiteks telefonidel.

Tahvelarvutid muudavad sinu igapäevase elu tunduvalt lihtsamaks. Suure valiku kvaliteetseid tahvelarvuteid taskukohaste hindadega leiad 1a.ee veebipoest.

Tegemist on reklaamartikliga! 

Head Uudised GoodNews