1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Kaks Finnairi A350 lennukit saavad Muumidelt totaalse muutumise
Kaks Finnairi A350 lennukit saavad Muumidelt totaalse muutumise

Kaks Finnairi A350 lennukit saavad Muumidelt totaalse muutumise

2023. aasta novembris saab Finnair 100-aastaseks. Sajanda juubeli tähistamiseks kujutatakse armastatud Muumid kahele Finnairi laiakerelisele lennukile kogu aasta vältel.

Finnair on kleepinud kahele Airbus A350 lennukile Muumitrolli ja Tusklikupreili pildid. Lennukite registreerimisnumbrid on OH-LWP ja OH-LWO. Muumide lennukid lendavad mitmetesse Finnairi pikamaa sihtkohtadesse nagu Dallas, Tokyo ja Bangkok.

Foto: Shutterstock.com

Finnairi missiooniks on olnud elu rikastamine tuues maailma lähemale. See on ka Finnairi juubeliteemaks. „Muumid esindavad sõprust, kogukonda ja koos seiklustele minemist, millepärast nad ka meie väärtustega imeliselt sobivad.“ ütleb Finnairi tegevjuht Topi Manner. „Reisijad saavad sajanda juubeli pidustusi näha mitmel moel terve 2023. aasta vältel, mäletades meie pärandit ja vaadates järgmise 100 aasta suunas.“

„Finnair on üks suurimaid Muumide litsentsisaajaid ning me oleme koostööd teinud juba 1990. aastate keskpaigast. Me oleme õnnelikud, et see koostöö jätkub uue Muumide kujundusega Finnairi lennukitel.“ütleb Moomin Characters Ltd juhtivdirektor Roleff Kråkström. „Muumi on tegelaskuju, mis põhineb universaalsetel ja ajatutel väärtustel nagu sallivus, aktsepteerimine ning sõprus- millele on ka Põhjamaade ühiskonnad üles ehitatud. Need on väärtused, mis ärkavad ellu Muumide kujutistes, mida võib leida Finnairi 100 aasta juubeli kujunduses.“ütleb Kråkström.

Foto: Pixabay

Esimest korda nähti Muumisid Finnairi lennukikeredel 90ndate aastate keskel. Uus juubelikujundus kleebiti lennukitele HAECO poolt Hong Kongis samal ajal, kui ka lennukite sisustus vahetati välja uue ning parema Finnairi kauglendude salongikogemuse vastu.

Lisaks lennukite väliskujundusele Muumide näol, maalis Finnairi tehniline tiim sajanda juubeli loosung: „Toomas meid kokku alates 1923. aastast“, ka kolmele teisele lennukile. Lennukite registreerimisnumbrid on OH-LWR (A350), OH-LXM (A320) ja OH-LXK (A320).

  • Nüüd kutsub Finnair kõiki Muumide ning lennunduse fänne jagama pilte ja videoid Muumide lennukite kujundustest Instagramis koos teemaviitega #finnairmoomin.
  • Ühele õnnelikule osalejale loosib Finnair välja kaks äriklassi lennupiletit kas Tokyosse või Helsinkisse.
  • Rohkem infot leiab Finnairi kodulehel.
Head Uudised GoodNews