1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. HEA TEADA I Ekspert: nüüd võetakse üürnikuks ka väikelaste ja lemmikloomadega inimesi
HEA TEADA I Ekspert: nüüd võetakse üürnikuks ka väikelaste ja lemmikloomadega inimesi

HEA TEADA I Ekspert: nüüd võetakse üürnikuks ka väikelaste ja lemmikloomadega inimesi

1Partner Kinnisvara konsultandi Helen Shanki sõnul on üüriturg tänavu sügiseks võrreldes aastataguse ajaga palju mõistlikumaks muutunud ning läbi saab rääkida nii tingimuste kui koduloomade osas.

Helen Shanki sõnul oli osadel gruppidel aastaid raske üürikodu leida. “Siiani oli jäme ots omanike käes, kes olid tihtipeale väga valivad. Näiteks ei soovinud paljud anda korterit inimestele, kel on väikesed lapsed või koduloomad, mõnele ei meeldinud tudengid, teisele näiteks välismaalased. Eks see on peamiselt seotud nii üürileandja senise isikliku kogemuse kui vahel ka alusetu hirmu ja eelarvamusega,” ütles Shank.

“Nüüd on tingimused paindlikumaks läinud ja üürileandjad palju vastutulelikumad,” lisas Shank.

1Partneri üüripindade konsultandi sõnul oli tänavu lihtsam ka üliõpilastel, kes muidu olid sunnitud igal sügisel soodsama otsa korterite pärast võitlema. “Augustis oli küll paar nädalat tihedamat aega, aga üldiselt leidsid õpilased sobiva korteri tänavu rahulikumalt ning soodsamalt,” kommenteeris Shank.

Helen Shanki kinnitusel on üüriturg üleüldiselt aeglasem ja rahulikum. “Nõudlus üürikorterite järgi pole langenud, aga valik on suurem, inimesed vaatavad rohkem ringi ja võtavad otsustamiseks aega. Kevadel läksid osad üürikorterid soodsamaks ja üürileandjad on rohkem läbirääkimisteks avatud,” rääkis Shank.

Head Uudised GoodNews