1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Estonian Airiga lendas möödunud aastal 551 169 reisijat
Estonian Airiga lendas möödunud aastal 551 169 reisijat

Estonian Airiga lendas möödunud aastal 551 169 reisijat

Estonian Airiga lendas möödunud aastal 551 169 reisijatMöödunud aasta kokkuvõttes oli Estonian Airi reisijate arv 551 169, sealhulgas regulaarlendudel 545 459. Detsembris lendas Estonian Airiga ühtekokku 41 083 reisijat, sealhulgas regulaarlendudel 40 891. Estonian Airi lennukite täitumus regulaarlendudel oli 67 protsenti, mis on aasta varasemaga võrreldes 3,8 protsendipunkti võrra madalam.

Möödunud aasta tulemused vastavad restruktureerimiskavale, mis nägi ette tegevusmahtude vähendamist ja nende Tallinnast väljuvate liinide teenindamist, mille järele on olemas piisav nõudlus.

„Möödunud aasta jaanuaris alustasime ulatusliku ümberpööramisprogrammiga, mis hõlmas lennuvõrgustiku kohendamist selliselt, et tagada jätkusuutlik ja majanduslikult tasuv põhisihtkohtade teenindamine arvestades nii äriinimeste kui ka avalike teenuste turu vajadusi heade otselennuühenduste järele. Restruktureerimine puudutas ka ettevõtte kulubaasi vähendamist proportsionaalselt meie põhitegevusmahtude vähendamisele,“ selgitas Jan Palmér, Estonian Airi juhatuse esimees.

„Kuigi ümberpööramisprogramm on suures osas lõpule viidud, ei tähenda see seda, et kõik restruktureerimisega seotud tegevused on lõpetatud. Jätkame lennugraafiku kohendamist vastavalt turu vajadustele, et saavutada jätkusuutlik ja kasumlik tegevus hiljemalt 2015. aastaks,“ lisas Palmér.

Möödunud aastal toimus 10 788 lendu, sealhulgas detsembris 823. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 2013. aastal 99,3 protsenti, mis on tunamullusest 0,9 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Air parandas oluliselt lendude väljumise täpsuse näitajat – lendude punktuaalsus (15 minutit) oli 91,4 protsenti, mis on 2012. aastaga võrreldes 7,6 protsendipunkti võrra kõrgem.

Estonian Airi eesmärgiks on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus. Euroopa äärealal asuvale väikesele Eesti-sugusele riigile on head lennuühendused majanduslikult ja eluliselt olulised ning Estonian Air on pühendunud nende teenuste pakkumisele.

Eesti rahvuslik lennufirma Estonian Air on suurim vedaja Tallinna lennujaamas. Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad järgmised sihtkohad: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.

Estonian Air alustas 21. detsembril lende hooajalisel liinil Tallinna ja Müncheni vahel. Lennuliin jääb avatuks 29. märtsini 2014. Maist septembrini lisanduvad sihtkohtade nimistusse Nizza ja Split ning juunist augustini Pariis.

Head Uudised GoodNews