1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Taras Telkovsky: mu südametunnistus ütleb, et pean halvad teod hukka mõistma
DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Taras Telkovsky: mu südametunnistus ütleb, et pean halvad teod hukka mõistma

DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Taras Telkovsky: mu südametunnistus ütleb, et pean halvad teod hukka mõistma

Daniel Viinalass jagas oma Facebookis teist vestlust oma sõbra Taras Telkovskyga Minskist, kes jagas Valgevenes toimuvat.

Et õiglus võidutseks

Taras võtab suure riski intervjuusid andes, sellel võib olla tagajärgi, sest ta teeb seda oma nime all Facebookis. “Nagu Martin Luther King ütles: ma ei saa oma südametunnistuse vastu tegutseda. Mu südametunnistus ütleb, et peaksin halvad teod hukka mõistma. Ma armastan oma rahvast ja soovin valgevenelastele parimat. Soovin, et õiglus võidutseks, vangid vabastataks. Ma ei suuda seda vaikides pealt vaadata ja nautida elu, kuni teised õigluse eest võitlevad,” selgitab Taras, miks ta nii avalikult infot jagab.

Inimesed ei tunne end turvaliselt

Taras räägib, et inimestel on Valgevenes suur stress, seda eriti viimastel nädalatel. “Paljud kirjeldavad seda läbipõlemisena,” ütleb ta.

Ka on raske sellises olukorras tunda end turvaliselt. “Sa õid sattuda vanglasse vaid selle eest, et võtsid sõna ebaõigluse kohta,” räägib ta. Ta kirjeldab ka, kuidas on nii suures stressis, et vahel ärkab öösiti ja kontrollib, kas keegi on akna taga. “Kogu aeg ootad mingit lahendust ja muutust, nii on raske raske elu nautida,” räägib ta.

Vaata videot ja kogu vestlust!

Belarus Update #3

Posted by Daniel Viinalass on Esmaspäev, 31. august 2020

Head Uudised GoodNews