1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. FOTOD I Barcelonas targa linna messil saab juhtida Viljandis asuvat sõidukit
FOTOD I Barcelonas targa linna messil saab juhtida Viljandis asuvat sõidukit

FOTOD I Barcelonas targa linna messil saab juhtida Viljandis asuvat sõidukit

EASi ja KredExi ühendasutus viis seitsmendat korda Eesti ettevõtted ühisstendiga Smart City Expo messile, mis toimub 15-17. novembrini Barcelonas.

Foto: Linda Uldrich

Robotkullerite arendajal Clevonil on messil kaasas kontrollkeskus, mis võimaldab teleopereerimise teel nende sõidukit juhtida ka tuhandete kilomeetrite kauguselt. „Kõigil soovijatel on võimalik ise katsetada sujuvat piirideta teleopereerimist ja juhtida reaalaajas masinat, mis asub Viljandis meie testplatsil,“ selgitas Clevoni müügi projektijuht Jaagup Ainsalu unikaalset võimalust, mis aitab messil silma paista.

Foto: Linda Uldrich

Tema sõnul on isejuhtivate elektrisõidukite vallas rahvusvahelised messid hea platvorm, kus korraga rohkematele ettevõtetele, potentsiaalsetele partneritele või kohaliku omavalitsuse esindajatele oma robotkullerit tutvustada ja näidata. „Tegu on juba reaalselt linnaliikluses saadetisi süsinikneutraalselt kohale toimetava sõidukiga. Seega soovime alati messidelt leida ka reaalseid kliente, kellega koostööprojekte algatada,“ sõnas Ainsalu.

Foto: Linda Uldrich

Isejuhtivaid sõidukeid arendav ja tootev Eesti tehnoloogiaettevõtte Auve Tech tutvustab ühisstendil oma uue põlvkonna autonoomset väikebussi MiCa.

Foto: Linda Uldrich

„Meil on positiivne kogemus eelmisest Smart City Expost nii otseste koostöökontaktide saamise kui ka teiste meile oluliste partnerite leidmisel. Seega loodame olulise kontaktibaasi kasvatamist ning peamine uudis ja osalemise põhjuseks on sel sügisel valminud uue põlvkonna autonoomne väikebuss MiCa, mida messil esitleme ning millega loodame saada kajastusi ka Euroopa meedias,” rääkis Auve Techi COO ja asutaja Mari-Ly Klaats.

Foto: Linda Uldrich

Tema sõnul on Eesti ühisstendile koondatud Eesti targa linna valdkonna tegijad ja see on mugavam nii külastajatele kui ka osalejatele. ”Kõik on kompaktselt koos ja sellega tekib suurem pilt, mis näitab maailmale kui suutlik üks väikeriik võib olla. Lisaks tooks esile ka EASi tasemel korraldusliku poole, mis on meile kõigile väga suureks abiks,” lisas Klaats.

Foto: Linda Uldrich

Krakuli tegevjuhi Jaan Hendrik Murumetsa sõnul osalevad nemad selle aasta Smart City Expol, kuna see on hea võimalus näidata Krakuli loodud targa linna lahendusi – nutilukke, elektrirattaid, iseliikuvaid sõidukeid, nutikaid rattaparklaid jne.

Foto: Linda Uldrich

“Meie arendatud targa linna lahendusi võib juba praegu leida üle kogu maailma, aga loodame messilt saada palju uusi kontakte, mis veelgi toetaks laienemist eksporditurgudele,” rääkis Murumets.

Foto: Linda Uldrich
Head Uudised GoodNews