1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. VIDEO I Sotsiaalminister Tanel Kiik koroonavaktsiinist: kõik soovijad saavad 2021. aastal vaktsiini tasuta
VIDEO I Sotsiaalminister Tanel Kiik koroonavaktsiinist: kõik soovijad saavad 2021. aastal vaktsiini tasuta

VIDEO I Sotsiaalminister Tanel Kiik koroonavaktsiinist: kõik soovijad saavad 2021. aastal vaktsiini tasuta

Täna selgus, et Suurbritanniast sai esimene riik, kes kiitis heaks koroonaviiruse vaktsiini üldkasutuseks ja vaktsiin on saadaval juba alates järgmisest nädalast. Eestlased järgmisel nädalal end veel vaktsineerida ei saa, vaid tuleb oodata vähemalt jaanuarini. Miks see nii on? Sellele annab vastuse sotsiaalminister Tanel Kiik.

Kiik lubas, et kuigi nakatanute arv järjest tõuseb, siis riik lukku ei lähe: “laussulgema me ei lähe, maandame pigem kontakte. Võime näiteks piirata täiskasvanute huviharidust ja muid valdkondi, mis inimeste elukvaliteeti ei halvenda.“

Selgunud on, keda vaktsineeritakse esmajärjekorras ja millal see juhtub. „Tarned tulevad jaanuaris, esmalt jõuab vaktsiin tervihoiutöötajateni ja nendeni, kes peavad olema eesliinil. Keskendume ka riskirühmadele. Esimeses kvartalis võiks vaktsiin jõuda 100 00 elanikuni. Vaktsiin saab 2021. aastal olema kõikidele tasuta, riigi poolt tellitud vaktsiine müüma ei hakata,“ rääkis saatekülaline.

On selge, et kõik eestlased ei soovi ennast vaktsineerida. Kuidas võidelda viirusega, kui paljud inimesed keelduvad vaktsineerimast? „Vaktsiin on eelkõige iga inimese enda ja sugulaste kaitseks. Võib juhtuda, et tulevikus ei luba erinevad riigid üle piiri inimesi, kes ei ole ennast vaktsineerinud. Ei tasu karta, et vaktsiinid oleksid ohtlikud, sest nõuded on karmid ja need on läbinud põhjalikud testid. Mina soovitan kindlasti vaktsineerida“ lisas sotsiaalminister.

Head Uudised GoodNews