1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO! EESTI AUFGUSS I Elamus SPA elamuste juht Margit Kurn Krista Lensinile: kolm päeva tõi kaasa tuhandeid emotsioone
VIDEO! EESTI AUFGUSS I Elamus SPA elamuste juht Margit Kurn Krista Lensinile: kolm päeva tõi kaasa tuhandeid emotsioone

VIDEO! EESTI AUFGUSS I Elamus SPA elamuste juht Margit Kurn Krista Lensinile: kolm päeva tõi kaasa tuhandeid emotsioone

Eestis on saun mitte ainult traditsiooniline koht lõõgastumiseks, vaid ka oluline osa kultuurist. Hiljuti sai saunakultuur aga täiesti uue mõõtme, kui Elamus SPA-s toimusid esmakordselt Eestis Aufgussi saunameistrite meistrivõistlused. See sündmus ühendas saunarituaalid ja teatrietendused, luues täiesti uue meelelahutuse vormi, mida Elamus SPA elamuste juhi Margit Kurni sõnul võiks võrrelda rokk-kontserdiga.

Publikut võlus naer, pisarad, viikingite show ja UFO-d

Kolme päeva jooksul toimunud sündmus tõi Elamus SPA-sse kokku üheksa võistlejat ja 15 erinevat saunameistrit, kes esitasid kokku 22 saunaetendust. Publikut võlusid naer, pisarad, viikingite show ja isegi UFO-de teemaline etteaste. „Eesti rahvas on Aufgussi omaks võtnud,“ ütles Margit, lisades, et need kolm päeva tõi kaasa tuhandeid emotsioone.

Publikut võlusid naer, pisarad, viikingite show ja isegi UFO-de teemaline etteaste.

Margit Kurn. Foto: Elamus SPA, Kaido Parv

Margit tunnistas, et tema enda kogemus Aufgussi rituaalidega algas vaid kaks aastat tagasi ja alguses oli temalgi küsimusi selle kohta, millega täpselt tegemist on. Elamus SPA on aga oma külastajaid järk-järgult rätitehnikatega harjutanud ja nüüd, pärast suure sauna ehitamist, on nad valmis Aufgussi rituaali populaarsust Eestis veelgi tõstma. „Üli, üli vägev!“

Krista Lensin ja Margit Kurn. Foto: Elamus SPA, Kaido Parv

Eestlased võtsid saunarituaalid hästi vastu

Võrreldes Norra kogemusega, kus rituaalide omaksvõtmine võttis külma kliima tõttu kauem aega, olid eestlased palju avatumad. „Eestis võeti need rituaalid soojalt vastu, sest eestlased armastavad nii saunas käimist kui ka teatrit,“ sõnas Margit. Ta lisas, et need kolm päeva näitasid, kuidas isegi eestlastele omane tagasihoidlikkus haihtus esimestel hetkedel.

Head Uudised GoodNews