1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Välisministeerium soovitab „Reisi targalt“!
Välisministeerium soovitab „Reisi targalt“!

Välisministeerium soovitab „Reisi targalt“!

Välisministeerium soovitab_Reisi targaltKas olete välismaal viibides sattunud olukorda, kus olete pidanud kahetsema, et pole reisiks piisavalt ettevalmistusi teinud? Reisi õnnestumine võib tihtipeale sõltuda alguses tühistena tundunud pisiasjadest.

Reisiinfo 

Välisministeerium hoolitseb selle eest, et ministeeriumi kodulehel on iga sihtkoha kohta esmane ülevaade, mida reisija enne reisile minekut võiks teada. Mida vältida, millised on kohalikud tavad ja seadused, kust leida lisainformatsiooni kohustuslike vaktsineerimiste, liikluse eripära jms kohta. Sama info on saadaval välisministeeriumi tasuta mobiilirakenduses „REISI TARGALT“.

Uuri lähemalt SIIT !

Reisikindlustus 

„Õnnetus ei hüüa tulles!“ Rändama minnes tasub juhinduda põhimõttest, kes jaksab reisida, jaksab ka reisikindlustuse osta. Kellelegi ei ole vaja tuhandetesse eurodesse ulatuvaid haiglaarveid, mis lisaks õnnetusest põhjustatud südamevalule paneb lähedastele ülisuure rahalise kohustuse. Oluline on meeles pidada, et kindlustus kataks annaks piisava katte ning arvestaks reisi tegelike tegevustega.

Täpsem info SIIN!

Reisidokumendid 

Enne reisile minekut tuleb kindlasti ülekontrollida passi kehtivus. Tasub meeles pidada, et väljaspool Euroopat reisides nõuavad mitmed riigid, et pass kehtiks veel vähemalt 6 kuud peale reisi lõppemist. Kas ja kui palju täpselt, tuleks üle küsida enne välismaale suundumist külastatava riigi saatkonnast. Samuti kiputakse unustama, et viisa taotlemine nõuab enamasti aega ning paberitööd.

Lisainfot leiab SIIT!

Registreerimine 

Kui registreerite oma välisriigis viibimise saab konsulaarteenistus kriisiolukorra (looduskatastroof või terrorismi rünnak) tekkimisel teile võimalikult kiiresti abi osutada. Registreerida on võimalik välisministeeriumi kodulehel või mobiilirakenduse „REISI TARGALT“ vahendusel. Loomulikult on säilinud ka paberankeedil registreerimise võimalus, see tuleks saata postiga konsulaarosakonda aadressil Islandi väljak 1, Tallinn 15049.

Uuri lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews