1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Valentinipäeva filmisoovitused: 10 filmi, mis panevad südame kiiremini põksuma
Valentinipäeva filmisoovitused: 10 filmi, mis panevad südame kiiremini põksuma

Valentinipäeva filmisoovitused: 10 filmi, mis panevad südame kiiremini põksuma

Valentinipäeval ei saa kunagi alt minna koduse filmiõhtuga. Vahet pole, kas proovid uuele silmarõõmule muljet avaldada, tähistad sõbrannadega sõbrapäeva, soovid kallimaga kvaliteetaega veeta või naudid hoopis iseenda seltskonda – sobiv film võib sellest ideaalse minipuhkuse teha. Selleks, et filmi valimine veidi lihtsamaks teha, soovitame 10 linateost, mille seast leiab iga filmisõber valentinipäevaks midagi erilist.

Murtud südamete galerii

Kui noor kunstigalerii assistent Lucy läheb lahku oma järjekordsest kaaslasest, otsustab ta luua Murtud Südamete pop-up näituse, kuhu kogub kokku kõik esemed, mis ta oma suhete jooksul saanud on. Näitus kogub kuulsust ning julgustab kõiki romantikuid edasi liikuma. “Murtud südamete galerii” on inspireeriv lugu sellest, kuidas jätta mineviku armastused selja taha ja olla avatud uutele tunnetele.

Ära võta südamesse

Kui Maddie (Jennifer Lawrence) on oma lapsepõlvekodu kaotamas, märkab ta huvitavat tööpakkumist, kus jõukad vanemad otsivad oma introverdist 19-aastasele pojale Percyle enne ülikooliõpinguid “kaaslast”. Maddie avastab peagi endalegi üllatuseks, et kohmetu Percyga ei käi miski lihtsalt. “Ära võta südamesse” on humoorikas vaatamine kõigile komöödia fännidele. Peaosa kehastab armastatud Jennifer Lawrence, kes on ise ka filmi produtsent.

Talve

Kodumaise filmikunsti armastajatele on valentinipäeval mõnusaks vaatamiseks “Talve”, mis on viimane peatükk Paunvere lugude põhjal valminud filmide reas. Lutsulikke vimkasid täis loo käivitab Arno Tali poja, Arnoldi, naasmine kodutallu. See sündmus puhub Paunvere noorte vahel lõkkele kirgliku armukolmnurga. Lõbusates intriigides on oluline koht ka vanemal põlvkonnal, kus Teele, Kiir ja teised armastatud tegelased omavahel hoogsalt maid jagavad.

Vesi elevantidele

Veterinaariatudeng Jacob asub rändtsirkuses hoolitsema loomade eest. Seal kohtab ta imekaunist Marlenat, kes on abielus karismaatilise ent ettearvamatu loomataltsutaja Augustiga. Ajastufilm “Vesi elevantidele” jutustab kaasakiskuva loo kahe inimese vahel tärkavast armastusest, mis saab jagu uskumatutest raskustest.

Thor: Armastus ja kõu

Kõuejumal Thor on asunud teekonnale, millesarnast pole mees varem ette võtnud – ta püüab leida iseennast! Need plaanid peavad aga ootama, kui tegutsema asub kogu galaktikat terroriseeriv Jumalatapja Gorr, kelle eesmärgiks on kõigi jumalate hävitamine. Thori neljanda osa näol on tegemist Marveli superkangelaste maailma kõige romantilisema filmiga, kus on omal kohal action, huumor ja kõikide naiste lemmik Chris Hemsworth.

Barbie

Hittfilmi lükkab käima ideaalses maailmas elava ideaalse Barbie eksistentsiaalne kriis. Selle tulemusel satub ta oma kaaslase Keniga seiklema “pärismaailma”, kus peab silmitsi seisma väljakutsetega, mis tema kodusest keskkonnast vägagi radikaalselt erinevad. “Barbie” noppis Oscaritel mitmeid auhindu, kogus kriitikutelt positiivseid arvustusi ning sai 2023. aasta edukaimaks filmiks.

Täht on sündinud

Traagilise armastusloo uusversioonis mängib Bradley Cooper kantrimuusikastaar Jacki, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Lady Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse, kuid tema tähelennust hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega. “Täht on sündinud” on tõeline pisaratekiskuja, mis oma kurbade keerdkäikudega ei jäta ka kõige tugevama närviga vaatajaid külmaks.

Vaat kus paar

Mees kirjutab põrutavalt poliitikast ja tal on annet pahandusi tekitada. Naine on riigi üks tähtsamaid diplomaate, kel on kõige peale annet. “Vaat kus paar” on lõbus vaatamine, mis annab „rahvusvahelistele suhetele” ropu, naljaka ja ootamatult armsa uue tähenduse. Film on kindla peale minek, mis toob peaosades ekraanile hinnatud näitlejate omapärase duo Charlize Theroni ja Seth Rogeniga.

Pärast

Eeskujulik Tessa alustab kolledžiõpinguid ja kolib ühiselamusse, kus tutvub salapärase populaarse poisi Hardiniga. Tessa on veendunud, et paari neist ei saa, kuid nende esimesest suudlusest puhkeb kirg. Pärast seda muutub tema elu tundmatuseni. Romantiliste draamade armastajad saavad “Pärast” filmide saagaga teha valentinipäevast pikema filmimaratoni, sest kõik selle viis osa on täis tugevad tunded, tulist kirge ja avameelset erootikat.

Valentinipäev

Valentinipäeva soovituste nimekiri poleks täielik ilma samanimelise filmita. “Valentinipäev” on täis tõelisi Hollywoodi tähti Taylor Swiftist Julia Robertsini, kelle teed ristuvad Los Angeleses aasta kõige romantilisemal päeval.

Valentinipäeval ei tule kindlasti südamekeeli paitavatest filmidest puudu – võid minna nii klassikalise romantilise draama teed, naerutada end küünilisema komöödiaga või tuua kohtinguõhtusse rohkem märulit. Kodus filmi vaadates ei pea muretsema ka broneeringute ega rahvamasside pärast – see on kvaliteetaeg, kus saad ainult oma kõige armsamale pühenduda.

Head Uudised GoodNews