1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Uuring: kaks kriteeriumit on vanemate jaoks lapsele pangakaarti valides eriti olulised
Uuring: kaks kriteeriumit on vanemate jaoks lapsele pangakaarti valides eriti olulised

Uuring: kaks kriteeriumit on vanemate jaoks lapsele pangakaarti valides eriti olulised

Citadele panga läbi viidud uuring Balti riikide elanike seas näitab, et lapsevanemad peavad oluliseks enda järeltulijale pangakaarti valides, et lapse kulutusi oleks võimalik jälgida.

Võimalus jälgida lapse kulutusi oma internetipangas ning pangakaardi tasuta väljaandmine ja selle omamine ilma igakuise tasuta on peamised kriteeriumid, mille alusel Eesti vanemad lapsele pangakaarti valivad, nii ütles vastavalt 77% ja 79% vastanud vanematest.

“Soov jälgida laste kulutusi on mõistetav mitte ainult turvalisuse, vaid ka finantsoskuste seisukohast. Sageli vaatavad vanemad internetipanka ja mobiilirakendust koos lapsega, sest see võimaldab mõista, kuhu raha kulutatakse ja kas õnnestub ka säästa. Kulutused internetipangas ja rakenduses on hästi jälgitavad, seega saab lapsega ühised raha ülevaated muuta harivaks tegevuseks,” selgitab Citadele panga jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

45% küsitlenutest vastas, et nende on oluline, et pangakaardi saaks lapsele tellida ilma pangakontorit külastamata. Tasuta rahaülekanded erinevate pankade kontode vahel ja raha väljavõtmine mitte kodupanga automaadist ilma komisjonitasuta on oluline samuti 45%-le vastanutest.

Eri lojaalsusprogrammid, mis võimaldavad konkreetset kaarti kasutades saada auhindu või allahindlusi on olulised 22%-le vastanud Eesti lapsevanematele. Läti ja Leedu vanemate jaoks on auhindade ja allahindluste aspekt olulisem vastavalt 29% ja 23% vastanutest prioriseeris seda.

Kõikidest vastanud lapsevanematest, kelle lapsed 7-18 aastat vanad märkis 64% vastanutest, et nende järeltulijal on pangakaart ning 36% ütles, et nende võsukesel pangakaart puudub. Kusjuures Citadele panga jaepanganduse juht Marina Hakiainen märgib, et pangakaardi saab järglasele vormistada juba 7-aastaselt.

  • Citadele panga uuring viidi läbi koostöös uurimisagentuuriga Norstat läbi 2023. aasta suvel, mis küsitledes 1000 inimest.
Head Uudised GoodNews