1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Turistide seas on Tallinn kõrgelt hinnatud
Turistide seas on Tallinn kõrgelt hinnatud

Turistide seas on Tallinn kõrgelt hinnatud

Sel aastal toimub Tallinna Jõuluturg 21.11.14 -10.01.15 Foto: Sergei Zjuganov
Sel aastal toimub Tallinna Jõuluturg 21.11.14 -10.01.15
Foto: Sergei Zjuganov

Tallinna majutusettevõtetes on üheksa kuuga ööbitud 1,2 miljonit turisti, mis on kolme protsendipunkti võrra rohkem kui möödunud aasta samal ajal.

Kasvanud on ka majutusettevõtetes veedetud ööde arv, mis on jõudnud 2,2 miljoni ööni.  Üheksa kuuga on kasvanud turistide ööbimised Soomest ja Saksamaalt, kokku ligi 40 000 öö võrra. Vähenenud on Venemaalt saabunud turistide ööbimised ja seda ligi 20 000 öö võrra.Aastast 2002 viib uuringufirma Emor iga kolme aasta tagant läbi Tallinna väliskülastajate uuringut, kus valimisse kuuluvad lisaks majutusettevõtetes ööbinud välisturistidele ka sugulaste ja sõprade juures majutuvad ning ühepäevakülastajad välismaalt, sealhulgas ka kruiisireisijad.

Uuringust tulenevalt oli esimeses kolme kvartali jooksul linnakülastajate hulgas kõige enam külastajaid Soomest, Saksamaalt  ja Venemaalt. Enamik mitmepäevasel reisil olevatest külastajatest ööbis kas majutusettevõttes (78%) või sõprade-sugulaste juures (17%). Väliskülastajate meelistegevused olid linnas jalutamine, kohvikute-restoranide külastamine, sisseostude tegemine ja tutvumine vaatamisväärsustega.

Väliskülastajate hinnang üldmuljele Tallinna reisist oli väga hea (8,8 palli 10 pallist) ning enam kui kolmandiku (35%) külastajate jaoks ületas reis ootusi. Viimase kolme aasta jooksul on paranenud hinnangud teeninduskultuurile (keskmine 3,6 palli 4 pallist). Uuringu kohaselt enamik (96%) väliskülastajatest tuleb tõenäoliselt Tallinnasse tagasi ning nad soovitavad seda reisisihiks ka oma sõpradele ja tuttavatele. Ligi kolmandik külastajatest jagas reisi ajal oma  muljeid ka erinevates sotsiaalmeedia kanalites ja 40% sotsiaalmeedia kasutajatest ka pärast reisi.

Head Uudised GoodNews