1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Turismimessi TOUREST külastas kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest
Turismimessi TOUREST külastas kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest

Turismimessi TOUREST külastas kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteina sõnul õnnestus TOUREST 2013 igati. GoodNews uuris, mida põnevat sel messil näha võis.

Milliseid üllatusi tõi endaga kaasa tänavune Tourest?

Selle messi märksõnaks võiks olla Aafrika. Üle pika aja oli kohal Lõuna-Aafrika ja vaadates meie tänavusi eksponente, siis tehti päris palju reisipakkumisi Aafrikasse.

Teise märksõnana märgiksin ära “Puhka Eestis”, sest meil on alates 2008. aastast muutunud traditsiooniks põhihalli ja Lastehalli kõrval avada kolmas hall nimega Puhka Eestis, kus on kohal praktiliselt kõik maakonnad ja nendes maakondades asuvad turmismiettevõtted ja –firmad ja neid oli kokku sel aastal 214.

Kas Tourest’il Puhka Eestis hallis esindatud eksponendid tulid kohale ühtse maakonna esindusena või olid nad esindatud eraldi?

Puhka Eesti hallis olevad firmad olid esindatud maakondade kaudu, sest väiksematel turismitaludele ja –ettevõtetele läheb messil eraldi osalemine veidi kulukaks.

Kas peale Aafrika ja Eesti oli Tourest’il sel aastal mõni eksklusiivsem sihtkoht ka varuks?

Indoneesia oli selle aasta messi üks eksootilisemaid sihtpunkte, aga traditsiooniliselt oli esindatud ka Tai ja Tuneesia. Veel peaks ära mainima, et väljas olid ka parimad Eesti spaad, mille seni avastamata pakette vahendavad ka turismibürood.

Keda te peate tänavuseks au-eksponendiks?

Au-eksponent on juba mitmendat aastat meil Araabia Ühendemiraatide osa – Dubai, sest nad on meil algusest saati kohal olnud. Kaks aastat tagasi, kui me tähistasime oma 20ndat tegevusaastat, sai Dubai meie poolt ka auhinna innuka osalemise eest.

Kas Puhka Eestis hallis olevatest maakondadest oli mõni suurema esindusega seekord kohale tulnud? 

Mõni maakond oli selleks aastaks endale rohkem pinda ostnud küll, mis tekitas väikese ebaühtluse, kuid eks kõik, kes meie Puhka Eestis halli külastasid ise veendusid selles, kas neile meeldis või ei

Kas mõne maakonna messiboks nägi sel aastal eriti silmapaistev välja?

Minu arvates nägid nad kõik väga vahvad välja. Kui te astusite peahallist Puhka Eestis halli, siis oli näha täit erinevust esimesest hallist – seal oli iga maakond kujundanud end selliseks, mis iseloomustaks neid kõige paremini. Näiteks Saaremaa tahtis endale mereteemalist sinist põrandat ja selle ta ka sai

Mis tegi selle aasta Tourest’i kordumatuks?

Minu jaoks oligi kõige huvitavam just Aafrika, sest ega Eesti inimesed sinna päris tihti ei reisi, kui just Egiptus ja veel mõni Põhja-Aafrika riik välja arvata.

Kui palju pidi parima pakkumise otsingul olev külaline aega varuma, et leida see mille järgi tuldi?

Terve päeva ikka! Minimaalseks ajaks oleksin ise võtnud kaks tundi, siis jõuab vähemalt kohad läbi joosta, sest kohal oli üle 400 eksponendi. Suureks plussiks oli täiskasvanutele ka Lastehall, mis oli külastajatele tasuta – see andis vanematele piisavalt aega messi nautida. Kuid oli ka inimesi, kes tulid kohe infoleti juurde ja küsisid, kus on see ja see stend ja läksid seejärel väga kindla sammuga vaid neid huvitanud stendi juurde.

Head Uudised GoodNews