1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Touresti messil stardib esmakordselt miniarvamusfestival
Touresti messil stardib esmakordselt miniarvamusfestival

Touresti messil stardib esmakordselt miniarvamusfestival

Epp Petrone
Epp Petrone
Foto: Estravel

Tänavusel Touresti messil toimub esmakordselt Eesti suurima reisibüroo Estraveli poolt korraldatav miniarvamusfestival ehk reisiteemalised arutelud, kus reedest kuni pühapäevani (10.-12.02) jagavad erinevates diskussioonides reisimisega seotud nippe elukogenud Eesti maailmarändurid.

Aruteludel osalevad teiste hulgas näiteks Epp Petrone, Krister Kivi, Eerik-Niiles Kross, Silja Luide, Evelyn Liivamägi, Indrek Treufeldt ja Argo Kasela. Jutuks tulevad kõikvõimalikud teemad, alustades eesti mõisatest ning lõpetades lennupunktide kogumise nippide, kruiiside, kõikvõimalike tehnoloogiliste vidinatega ja moodsa uudissõnaga bleisure.

Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross
Foto: Estravel

“Reisi targalt” seminarid on korraldatud miniarvamusfestivalina, mille raames saab reisimisega seotud teemadel arutleda vabas õhkkonnas ja küsida küsimusi põnevatelt persoonidelt, kes on ühtlasi ka suure kogemusega reisijad. “Väga palju infot reisimise kohta leiab ju ka internetist, aga kasulikum on küsida päris inimeste käest, kes on käinud kohapeal ja teinud päriselt läbi põneva reisisi-tuatsiooni. Olgu see siis reisimine lastega mõnda eksootilisse sihtkohta või drooni videosalvestus oma puhkusereisist,” kommenteerib Estraveli erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht Katrin Aaslaid.

Indrek Treufeldt
Indrek Treufeldt
Foto: Estravel

Reisimisega seoses on palju nippe ja soovitusi, mida on kasulik kõrva taha panna, et oma reisidest maksimum võtta. Näiteks räägib oma kogemustest reisigiidi ja stjuuardina Argo Kasela, kelle nõuandeid täiendab kogenud maailmarändur ja reisiajakirjanik Krister Kivi. Mõisaomanik ja mõisatesse uskuja Eerik-Niiles Kross vestleb Indrek Treufeldtiga Eesti mõisate olevikust ja tulevikust. Kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone annab lastega reisimise soovitusi ja räägib oma kogemustest Euroopa kruiisil.

Mauri Saarend
Mauri Saarend
Foto: Estravel

Muuhulgas tuleb juttu ka sellest, miks on hea üha populaarsust koguv bleisure ehk töö- ja puhkusereiside ühendamine ning jagatakse tehnoloogilisi nõuandeid, mis reisimise mugavamaks ja meeldejäävamaks muudavad. Epp Petrone ja Argo Kasela esmaesitlevad oma vestluste käigus laupäeval ja pühapäeval ühtlasi ka oma äsja trükist jõudvaid reisiraamatuid “Lennukiga lõunamaale”, “Lastekirju” ja “Taevakirju” ning on kohapeal valmis kohtumisteks reisihuvilistega.

Silja Luide
Silja Luide
Foto: Estravel

Rahvusvaheline turismimess Tourest toimub sel nädalalõpul 10-12. veebruaril Eesti Näituste Messikeskuses. “Reisi targalt” seminare korraldab Eesti suurim ja vanim reisibüroo Estravel. Seminaridel toimuvates vestlusringides saavad sõna kõik soovijad. Tasuta kutse messile ja seminaridele saab välja printida või telefoni salvestada SIIT.

Miniarvamusfestival

Head Uudised GoodNews