1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Touresti külastas üle 30 000 inimese
Touresti külastas üle 30 000 inimese

Touresti külastas üle 30 000 inimese

Tourest+2015_PuhkusAlgabSiitReedest pühapäevani toimunud turismimessi Tourest külastas sarnaselt eelmistele aastatele üle 30 000 inimese. Sel aastal oli messil esindatud 478 eksponenti 22 riigist.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul näitab turismimessi külastatavus, et vaatamata e-müügi arengule reisimaailmas soovivad tarbijad endiselt tutvuda erinevate firmadega ning kaalutletud otsuse tegemiseks suhelda reisikonsultantidega otse. “Mitmed reisifirmad on öelnud, et sel korral müüsid nad rekordiliselt pakettreise, mis näitab, et inimestele meeldib aasta algul reisiplaane teha ning traditsioonilised puhkusereisid on endiselt hinnas,” ütles Lahtein.

Lahtein lisas, et tänavusel turismimessil olid esindatud kõik Eesti maakonnad ning paljud Eesti spaad, mis muutis ka kodumaise turismivaliku väga mitmekülgseks. “Tavapäraselt ostsid inimesed palju ka Euroopa nädalalõpu reise,” lisas Lahtein.

Sel korral olid Tourestil esimest korda esindatud eksootilistest sihtkohtadest Malaisia, Filipiinid ning Etioopia. Mess hõlmas kolme näitusehalli – peahalli, “Puhka Eestis” halli ning lastehalli.

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit, kes tänavu tähistab 25. juubelit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 72 liiget ja kaasliiget.

Head Uudised GoodNews