1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Touresti külastajate reisilemmik on Türgi
Touresti külastajate reisilemmik on Türgi

Touresti külastajate reisilemmik on Türgi

Reisibüroo Go Traveli andmetel näitavad eile alanud turismimessi Tourest värsked müüginumbrid, et eestlaste reisieelistustes on ülekaalukalt esikohal Türgi, kuhu viib kolmandik kõigist messil müüdud puhkusepakettidest. Teist ja kolmandat kohta jagavad müügiedetabelis Kreeka ja Egiptus.

Go Traveli müügidirektori Rista Koidu sõnul küsivad messikülastajad kõige enam reise klassikalistesse puhkusesihtkohtadesse, kus on soe kliima ja lühike lennuaeg. „Kõige enam reisipäringuid on sel aastal laekunud Türgi ja Kreeka kohta. Need on konkurentsitult eestlaste meelispaigad puhkamiseks. Alghinnad on väga soodsad, hotellide ja kuupäevade valikut jagub. Hea meel on tõdeda, et ka Egiptus on eestlaste lemmikute seas tagasi, sest seal on ju olemas kõik ideaalseks puhkuseks vajalik – kilomeetrite kaupa kuumi liivarandu ja lai valik hotelle,“ avas Rista Koit tänavuse Touresti reisieelistusi.

Reisisihtkohana on üha kasvav trend Küpros. „Küpros on ideaalne valik neile, kes soovivad oma suve pikendada. Saareriigi fenomeniks on kindlasti hea kliima, soe merevesi, ja seda veel oktoobri lõpuski ning lisaks põnev ajalugu, mis meelitab ka kultuurihuvilisi puhkajaid,“ selgitas Koit.

Samuti jahitakse messil hea hinnaga lennupileteid ja aastast reisikindlustust, mis on messil poole soodsam. Üllatavalt palju küsitakse ka kultuurireise, millest populaarseim on raamatuklubi reis Portugali.

Turismispetsialisti sõnul paistab tänavusel Tourestil silma see, et erakordselt julgelt tullakse ligi arutama oma puhkuseplaane, reisi eelarvet ja soove. „Inimestele meeldib messil kohapeal reisikonsultandiga silmast-silma suhelda. See aga tähendab ideaalset sisendit pakkumaks just seda õiget puhkusereisi,“ märkis Koit. „Tundub, et puhkusereisile sõitmine on saanud eestlaste jaoks heas mõttes traditsiooniks, aga on neid, kes otsivad uut sihtkohta aga väga palju on ka neid, kes on jäänud truuks ühele või paarile.“

Rahvusvaheline turismimess Tourest toimub reedest pühapäevani Eesti Näituste messikeskuses.

Head Uudised GoodNews