1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Toimub konverents “Teadlike kogukondade tarkus”
Toimub konverents “Teadlike kogukondade tarkus”

Toimub konverents “Teadlike kogukondade tarkus”

Foto: Pixabay

10. juulil kogunevad Lilleoru õppekeskuses Harjumaal visionäärid ja kestliku arengu pioneerid Eestist ja mitmelt poolt maailmast, et otsida ühiselt Eestile tulevikuvisiooni järgmiseks sajaks aastaks. Visioonipäev juhatab sisse Eesti 100. sünnipäeva puhul Eestis toimuva üleilmse kestliku arengu konverentsi “Teadlike kogukondade tarkus”.

Maailma mainekaim jätkusuutliku ettevõtluse edendaja ja majandusuuendaja Gunter Pauli on võtnud sihiks planeedi taastamise, rajades muutuse nutikatele ja kasumlikele ärimudelitele. Tema juhtimisel otsitakse, millised on Eesti-suguse väikeriigi võimalused uuendada oma majandust, toetamaks meie kestlikku arengut inimeste ja kogukonnana. Globaalset vaadet hoiab ka Lilleoru keskuse asutaja ja visionäär Ingvar Villido, kes tutvustab kogu maailmas uudset inimesekäsitlust ning jagab visiooni, milline on inimkonna arengutee vundament 21. sajandil.

Gunter Pauli on võtnud sihiks planeedi taastamise, rajades muutuse nutikatele ja kasumlikele ärimudelitele.

Eestil on midagi maailmas tõeliselt unikaalset – vahetu ajalooline kogemus sellest, kuidas kogu rahvas ühiselt võib käivitada suuri ühiskondlikke protsesse. Rahva koosmeel on toonud meid Nõukogude Liidust Eesti Vabariiki – totalitaarsest režiimist uude avatud maailma. Laulja ja mõtleja Tõnis Mägi ning kirjanik ja pärimuskultuuri kaitsja Valdur Mikita arutlevad, kuidas saaksime selle erakordse kogemuse koos meie pärimuskultuuri tarkusega võtta kaasa uude sajandisse.

Oma muutuste lugusid ja tulevikunägemust jagavad veel Eesti Maaülikooli emeriitprofessor ja mahekeskuse looja Anne Luik, ökoriigi esimesi visionääre ja Gaia Akadeemia eestvedaja Toomas Trapido ning TeemeÄra maailmakoristuse üks mootoreid Kadi Kenk.

Pärastlõuna avatud ruumi aruteludes saab iga visioonipäeval osaleja jagada oma nägemust, kuidas kujundada Eestist ökoloogiliselt tasakaalus ühiskond ja riik.

Päeva modereerib Urmas Vaino. Õhtu lõpetab Mari Kalkuni kontsert.

Konverentsi “Teadlike kogukondade tarkus”, mis toob Eestisse kokku ligi 500 jätkusuutliku eluviisi visionääri ja praktikut kogu maailmast. Konverents toimub koostöös maailma ökokülade ühendusega (Global Ecovillage Network e GEN), mis ühendab ligi 10 000 kogukonda üle kogu maailma.

Täpsem info konverentsi kohta SIIT!

Head Uudised GoodNews