1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Tehnikaekspert selgitab: kas valida eraldiseisev pesukuivati või kaks-ühes masin
Tehnikaekspert selgitab: kas valida eraldiseisev pesukuivati või kaks-ühes masin

Tehnikaekspert selgitab: kas valida eraldiseisev pesukuivati või kaks-ühes masin

Kuivati on asendamatu abimees suuremate esemete mugavamaks ja kiiremaks kuivatamiseks, samuti inimeste jaoks, kes elavad korteris, kus pesukuivatusruumi napib. Tehnikaekspert selgitab, kas valida eraldiseisev kuivati või hoopis kaks-ühes seade.

Elektroonikaettevõtte LG Electronics tehnikaekspert Heivo Porki sõnul on mõlemal masinal omad plussid ja miinused ning lõpuks peaks valiku tegema lähtuvalt isiklikust elustiilist ja vajadustest ning rahalistest võimalustest. Alljärgnevalt selgitab LG esindaja mõlema masina eripärasid.

Eraldiseisva kuivati plussid

Värskeimad kuivatite mudelid mahutavad kuni 10 kg pesu, mis on oluliselt rohkem võrreldes kaks-ühes-masinaga. Hoolimata suurusest suudavad need masinad väga kiirelt kuivatada. Võrreldes sisseehitatud kuivatiga on eraldiseisev kuivati üldjuhul ka energiasäästlikum. Suurimaks energiasäästuks tasub valida DUAL Inverter Heat Pump™ tehnoloogiaga masin, millel on täna energiatõhususe A klass.

Võrreldes sisseehitatud kuivatiga on eraldiseisev kuivati üldjuhul ka energiasäästlikum.

Kuivatitel on ka isepuhastuv kondensaator, mis tagab murevaba hoolduse, kuna see peseb kondensaatorit ise automaatselt mitu korda kuivatustsükli jooksul. Lisaks võimaldab uuenduslik soojuspumba tehnoloogia kuivatamist madalamatel temperatuuridel võrreldes tavaliste kuivatusfunktsioonidega, mis omakorda tähendab vähem kortsus riideid ja rohkem hoolitsust õrnematele kangastele. Ka on eraldiseisva kuivati puhul kuivatusprogrammide ja -temperatuuride valik oluliselt laiem, mis tähendab, et isegi õrnemaid kangaid võib kuivatisse panna.

Ka on eraldiseisva kuivati puhul kuivatusprogrammide ja -temperatuuride valik oluliselt laiem, mis tähendab, et isegi õrnemaid kangaid võib kuivatisse panna.

Eraldiseisva kuivati miinused

Eraldiseisva kuivati puhul on vaid üks miinus – lisaruum, mida masina paigutamiseks vajad. Kui eraldi majapidamisruumi ei ole, siis aitab ruumi säästa kuivati asetamine pesumasina peale. Turvaliselt aitab kaht masinat fikseerida spetsiaalne raam.

Eraldiseisva kuivati puhul on vaid üks miinus – lisaruum.

Kaks-ühes kuivati plussid

Sisseehitatud kuivatiga pesumasin muudab pesu pesemise lihtsaks juhtudel, kui inimesel ei ole aega pesu ühest masinast teise tõsta. Masin lülitub pärast pesemist automaatselt kuivatusrežiimile ning tänu modernsele tehnoloogiale suudavad sellised masinad automaatselt valida masinas olevale kangale sobiva kuivatustsükli.

Sisseehitatud kuivatiga pesumasin muudab pesu pesemise lihtsaks juhtudel, kui inimesel ei ole aega pesu ühest masinast teise tõsta.

Tänu kompaktsusele on kaks-ühes masin hea valik neile, kes elavad korteris ning lisaks on selline masin tavaliselt ka soodsam kui osta eraldi pesumasin ja kuivati.

Lisaks pesemis- ja kuivatusfunktsioonidele suudavad uuema põlvkonna sisseehitatud kuivatitega pesumasinad olla abiks ka allergikutele, kõrvaldades allergeenid nagu tolmulestad, mis on sageli hingamisteede probleemide põhjuseks.

Lisaks pesemis- ja kuivatusfunktsioonidele suudavad uuema põlvkonna sisseehitatud kuivatitega pesumasinad olla abiks ka allergikutele.

Kaks-ühes kuivati miinused

Selliste masinate puhul tuleb arvestada, et kuivatamine kestab oluliselt kauem – keskmiselt 3 tundi. Kui oled pesemiseks pannud masina täitsa täis, siis tuleb arvestada, et pool sellest pesust tuleb kuivatamise ajaks eemaldada, sest kaks-ühes masinad suudavad kuivatada umbes pool maksimaalsest pesemiskogusest. Üldjuhul tarbivad pesumasin-kuivatid ka rohkem energiat.

  Selliste masinate puhul tuleb arvestada, et kuivatamine kestab oluliselt kauem – keskmiselt 3 tundi.

Head Uudised GoodNews