1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Kuidas aitab tehisaru kodumasinates tõsta nende efektiivsust?
Kuidas aitab tehisaru kodumasinates tõsta nende efektiivsust?

Kuidas aitab tehisaru kodumasinates tõsta nende efektiivsust?

Jätkusuutlikkus ja energiatõhusus on aina olulisemad igapäevaelus ning mängivad ka kodumasinate valikus suurt rolli. Seetõttu on paljud koduseadmed varustatud tehisaru lahendustega. Samsung Eesti koolitusjuht Alari Pennar selgitab, millised AI-lahendused kodumasinates on ning kuidas need kasulikud on.

AI-tehnoloogia kodumasinates kasutab nutikaid sensoreid, et jälgida kasutusmustreid, ennustada vajadusi ja automatiseerida funktsioone. Näiteks külmikute puhul saab tehisintellekt optimeerida oma jahutustsüklit vastavalt ukse avamise sagedusele.

AI-tehnoloogia kodumasinates kasutab nutikaid sensoreid, et jälgida kasutusmustreid, ennustada vajadusi ja automatiseerida funktsioone.

Pesumasinate puhul on mitmeid tehisarulahendusi. Näiteks on Samsungil tehnoloogia, mis loob vahumulle, et pesta jaheda veega, aga põhjalikult, samal ajal arvutades ja kasutades täpselt õige koguse vett ja pesuvahendit, et kaitsta kangast ja planeeti. Samuti on pesumasinatel tarkvara, mis tuvastab pesutäie kaalu ja kanga pehmuse ning jälgib järjepidevalt mustuse taset, et pesemine oleks võimalikult energiaefektiivne.

Pesumasinatel on tarkvara, mis tuvastab pesutäie kaalu ja kanga pehmuse ning jälgib järjepidevalt mustuse taset, et pesemine oleks võimalikult energiaefektiivne.

Tehisintellekt võimaldab kodumasinate kasutamise võimalikult mugavaks ja isikupäraseks teha. See tähendab, et seadmeid kasutades jätavad need meelde teie harjumused ning hakkavad soovitama sobivad pesutsükleid.

Ka robottolmuimejad on varustatud AI-lahendustega, mis aitavad tuvastada maas olevaid objekte ning ka põrandapinda. See väldib olukorda, kus robot kogemata vaipa pesema hakkaks või koerakausi ümber ajaks.

Väga mugav tehisaru lahendus on nutikate koduseadmete ühendamine telefonirakendusse, kust neid on võimalik ka juhtida. Näiteks on Samsung SmartThings rakenduse abil kasutajal võimalik oma mobiiltelefonis jälgida ja kontrollida on koduseadmete energiatarbimise ülevaadet ning leida ka soovituse energia kasutamise vähendamiseks.

 AI-põhised lahendused ja tehnoloogiad muudavad kodumasinaid nutikamaks ja tõhusamaks, vähendades energiakulu, säästes raha elektriarvetelt ning suurendades kasutusmugavust.

Head Uudised GoodNews