1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Tartusse planeeritakse uut veekeskust
Tartusse planeeritakse uut veekeskust

Tartusse planeeritakse uut veekeskust

Linnavalitsus kuulas eilsel istungil informatsiooni Riia tn 195 kavandatava veekeskuse arhitektuurivõistluse tulemuste kohta.

Spa-arenduse OÜ korraldatud arhitektuurivõistluse võitis arhitektuuribüroo KAOS. Võidutöö «Uus veemaailm» näeb ette kahe-etapilise lahenduse, mille käigus rajatakse ujula, veekeskus, lõõgastus- ja saunakeskus ning väliala basseinide ja saunadega.

Linnavalitsus hindas arhitektuurivõistluse võidutöö lahenduse piirkonda sobivaks ja hoonestusõiguse enampakkumise tingimustele vastavaks. Hoonestusõiguse tingimuste kohaselt tuleb kinnistule rajada vähemalt 5000 m² suuruse ehitisealuse pinnaga veekeskuse hoone või hoonete kompleks, kus on vähemalt üks 25-meetrine kaheksa ujumisrajaga bassein, mille sügavus on 120-190 cm. Kehtiva detailplaneeringu alusel on võimalik realiseerida võistlustöö I etapp. Veekeskuse II etapi realiseerimine eeldab uue detailplaneeringu koostamist. Kehtiv detailplaneering annab ehitusõiguse saleda ja sihvaka hoone ehitamiseks, aga arhitektibüroo KAOS pakutud lahendus laotab veekeskuse suuremale territooriumile, muutes saleda ja sihvaka hoone madalamaks.

Abilinnapea Reno Laidre tunneb head meelt, et maailma raputanud koroonaepideemia pole veekeskuse rajamise protsessi pidurdanud. „Loodame, et hoone valmib juba 2024. aastal, kui Tartu linn kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit. Tartu koos Lõuna-Eestiga ootab väga uue veekeskuse sündi,“ sõnas abilinnapea.

Tartu linn korraldas 2020. aasta alguses avaliku enampakkumise Riia tänav 195 asuvale kinnistule hoonestusõiguse seadmiseks. 24 044 ruutmeetri suurune kinnistu asub Lõunakeskuse ja Tartu teaduspargi vahel. Enampakkumise võitis Spa-arenduse OÜ pakkudes hoonestusõiguse tasuks 201 250 eurot aastas.

Hoonestusõiguse lepinguga Spa-arenduse OÜ kasutusse antavale maa-alale on võimalik ehitada kuni 68 000 ruutmeetrit brutopinda. Enampakkumise võitja soovib sellest realiseerida 45 670 ruutmeetrit, rajades lisaks veekeskusele ka büroo- ja äripindasid ning 11 000 ruutmeetri suuruse parkimismaja.

Head Uudised GoodNews