1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Täna on õues töötamise päev! Nõuanded, kuidas töötada õues
Täna on õues töötamise päev! Nõuanded, kuidas töötada õues

Täna on õues töötamise päev! Nõuanded, kuidas töötada õues

Täna peetakse rahvusvahelist õues töötamise päeva, mida tähistavad üha enam ka Eesti ettevõtted töökeskkonna elavdamiseks ja töötajate rahulolu suurendamiseks. Kuidas aga kõige efektiivsemalt õues töötada ning sealjuures ka päriselt tööd teha? Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma annab paar lihtsat nippi, kuidas end õuekontoris kõige mugavamalt sisse seada ja mida sealjuures kindlasti meeles pidama peaks.

Võta kaasa vajalik tehnika: nii palju kui vaja, nii vähe kui võimalik

Töö juures oleme harjunud, et meil on arvuti, klaviatuur, hiir; mõnel juhul sülearvuti ja ka kõlarid, printerid, skännerid jmt. Samas, kui palju me neid tegelikult vajame? Kogu tehnikat ju välja tassida ja vooluvõrku ühendada ei saa.

“Soovitan võtta kaasa tahvelarvuti ja akupanga,” ütles Antti Aasma ning selgitas oma soovitust: “enamikel tahvlitel on oluliselt pikem aku vastupidavusaeg kui sülearvutitel, kuid kindluse mõttes tasub alati kaasas kanda akupanka, mille abil väikeektroonikaseadmeid hõlpsasti laadida. Samuti ei nõua tahvliga töötamine lisaks märkmepaberit või väljaprinte, sest ka neid on sealt hõlbus jälgida ja luua, näiteks on uuel Tab S3-l kaasas mugav pliiats, millega lihtsalt vajalikke märkmeid teha.”

Leia endale sobiv paik töötamiseks

Otsi endale just selline tööpaik, kus saad vastavalt oma töö iseloomule ka päriselt ülesandeid täita ja efektiivne olla. Tasub jälgida, et valitud paigas poleks liiga palju häirivaid tegureid, sest kuigi mererannas töötamine võib olla ahvatlev, ei pruugi jahe tuul või liialt ere päike aidata kaasa tulemuslikkusele. “Väldi kärarikkaid kohti, sest kõige ebaprofessionaalsem on see, kui pead tegema töökõnesid, kuid taustaks kostuvad lemmikloomade hääled või laste kilked. Sa ju tahad, et sind ka õues töötades tõsiselt võetakse,” osutas Aasma.

Loo töötamiseks sobiv õhkkond

Kui paik on valitud, siis mõtle, mis aitab sul leida töömotivatsiooni. “Võta kaasa kolleeg, ühiselt on töölainele asumine oluliselt lihtsam,” pakkus Samsungi mobiilidivisjoni juht. “Samuti on näiteks Spotifys või Deezeris mitmeid playliste, mis on mõeldud just keskendumise soodustamiseks, aidates õppimise või tähtsate tööülesannete puhul süvenemisele kaasa,” rääkis Aasma. “Ja kui sa ei taha veel üht seadet eraldi muusika kuulamiseks kaasa vedada, siis ülimugav lahendus on kotti pista hoopis näiteks üheaegselt nii kaasaskantava kõlari kui ka akupangana toimiv Level Box Slim kõlar.” Sobiva muusikalisti leidmiseks tasub otsingusse panna märksõnad “study music” või “relaxation music” ning neid liste leiab mitmeid.

Kasuta mobiilseid võimalusi

Täna on maailm meiega igal pool nutitelefonide abil kaasas ja võimaldab suuremat osa teenustest kasutada just seal, kus parasjagu ise soovime. Sestap ei pea õues töötades muretsema ka lõunapausi pärast ning toidukullerid toovad meelepärase toidu kohale kasvõi metsa. Aasma sõnul on mobiil-ID või Smart ID abil dokumentide allkirjastamine niisama lihtne, kui sooritada igapäevakaupade ostud enne koju minekut toidupoe e-keskkonnas. “Sest milleks kulutada seda aega toidupoes järjekorras seismisele – mõistlik on nautida neid kauaoodatud kevadisi soojakraade ja päikesepaistet.”

Antti Aasma on veendunud, et väljas töötamine on tänapäevaste tehnoloogiavõimaluste abil väga lihtne ja mugav ning seetõttu ka Eesti ettevõtetes üha enam kasutust leidev. “Usun, et taoline vaheldus toimib töömotivatsioonile väga värskendavalt ja pakub palju inspiratsiooni oma töödes,” märkis ta.

Head Uudised GoodNews