1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinlased sõitsid I kvartalis Elroni rongidega ligi 300 000 korda
Tallinlased sõitsid I kvartalis Elroni rongidega ligi 300 000 korda

Tallinlased sõitsid I kvartalis Elroni rongidega ligi 300 000 korda

Tallinna elanikud sõitsid aasta esimese kolme kuu jooksul Elroni reisirongidega üle 297 000 korra. Elroni kvartalistatistika järgi oli populaarseim Tallinn-Laagri lõik, kus tehti üle 225 000 ehk 76% sõitudest, aasta varem ulatus igakuine rongireisijate arv sel lõigul vaid 5000 inimeseni. Populaarsuselt teine oli Tallinn-Vesse (14%) ja kolmas Tallinn-Männiku (10%) lõik.

„Kindlasti näitab see muljetavaldav sõitjate arvu kasv, et reisijad on rongid kui mugava ja kiire ühistranspordiviisi omaks võtnud,“ märkis Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. Tema sõnul on reisijate arvu hüppelisel kasvul tegelikult kaks suuremat põhjust: „Esmalt kindlasti uued rongid, kuid alahinnata ei saa ka Tallinna linnaga sõlmitud lepingut, mille kohaselt on tallinlastele sõidud linna piires Ühiskaardiga tasuta.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron kasutab 18 elektrirongi ja hetkel 16 diiselrongi. Järgneva 2 kuu jooksul lisandub veel 4 uut diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal veda 5,2 miljonit reisijat. Ettevõttes on 245 töötajat.

Head Uudised GoodNews