1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Stilist annab nõu: sügisel kombineeri kreemikaid toone looduslähedaste värvidega
Stilist annab nõu: sügisel kombineeri kreemikaid toone looduslähedaste värvidega

Stilist annab nõu: sügisel kombineeri kreemikaid toone looduslähedaste värvidega

Kuigi sügis on teatavasti kõige värvilisem aastaaeg, siis tasakaalu säilitamiseks võidutsevad sügismoes neutraalsed värvitoonid nagu kreemikas valge, liivakarva beež ning karamellipruun. Stilist Külli Piibar annab soovitusi, kuidas helgeid sügistoone lihtsalt omavahel kombineerida ning kihitada. Moekas on kanda ka üht tooni pealaest jalatallani.

Et sügis oleks piisavalt rikkalik, on kreemikatele ja beežidele toonidele aktsenti andmas ka murtud oliiviroheline, apelsinioranž ning sidrunisorbeti, sirelililla ja vaarikaroosa värvitoon. „Kihita neid värviampse omavahel või aktsendina kreemika valge ja liivakarva toonide vahele,“ soovitab stilist.

Käesoleva hooaja moekollektsioonidele lisavad tummisust sügavad öösinised, metsarohelised ja marjavärvi toonid. Kunstnahast ja karvased jakid-mantlid, kudumid ning ka kleidid on tänu neile toonidele saanud värske hingamise.

„Sügisrõivad on kohevad, pehmed ja ülesuuruses. Garderoobi peaksid uuel hooajal kindlasti kuuluma kudumikomplektid, efektse kraega kampsunid, tepitud jakid ja vestid ning kašmiirisegused mantlid. Peomeeleolu lisavad 20ndatest ja 80ndatest inspireeritud litrid ja teemandi sära, kuid mitte minikleitide, vaid pikkade pükste, jakkide ning volüümikate kleitide näol,“ räägib Külli.

Aksessuaaride tonaalsus on inspireeritud sügisesest loodusest. Kaunid kolletuvad lehetoonid ning marjapunane on ajatu musta kõrval huvitavad nüansid, millega oma rõivastust vürtsitada. Jalanõud on roomik- või platvormtallaga, jõulise kontsaga ning massiivsed.

Peamised stiilinipid sügiseks – jätkuvalt on in kihiline riietus ja klassika

  • Kihid – mida rohkem kihte, seda uhkem ning ka soojem. Eriti lihtne on seda stilisti sõnul teha samas toonis rõivastega, sest siis nagu ei saakski aru, kus lõppeb üks rõivaese ja teine hakkab. Otse loomulikult võib miksida ka eri värvitoone ja tekstuure.
  • Meestemood naistemoes? Naised võivad sel sügisel võtta meestelt šnitti ning kanda ka lipse ning ülikonnaveste. Parima ülesuuruses mantli ja pintsaku leiab just meesteosakonnast!
  • Investeeri klassikalistesse rõivaesemetesse. „Keskkonna säästmise ja tarbimise vähendamise eesmärgil tuleks kanda rõivaid mitme hooaja vältel ning eelistada looduslikke materjale. Seetõttu võib julgelt tihedamini ja mitmeid hooaegu kantavatesse riideesemetesse investeerida ka rohkem. Näiteks soe villamantel, kašmiirkudum, pintsak, valge triiksärk ning villasegused püksid ei ole soodsad, kuid on teisalt klassikalised ja täiendavad sinu garderoobi mitmeid aastaid,“ ütleb stilist.
  • Prillid on aksessuaarid, mis pole vaid praktilised. Neid alahinnatakse tihtipeale, sest peamiselt peetakse oluliseks vaid prillide meditsiinilist otstarvet. Hästi valitud prilliraam võib olla aga nii mehe kui ka naise parim aksessuaar, mis rõhutab just õigeid näojooni ja annab outfitile viimase lihvi.
  • Kel poleks olnud tunnet, et pole midagi selga panna? „Minul päästab sellise olukorra alati üks hästi istuv jakk. Seda saab hõlpsasti sobitada nii klassikaliste pükstega, teksadega kui ka kleidiga. Bleiseri alla sobib nii tavaline t-särk, triiksärk kui ka hetkel taas moes olev tube-top,“ soovitab Külli.
Head Uudised GoodNews