1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Simple Express käivitab Tallinn-Narva liinil kiire odavbussiühenduse
Simple Express käivitab Tallinn-Narva liinil kiire odavbussiühenduse

Simple Express käivitab Tallinn-Narva liinil kiire odavbussiühenduse

Foto: Sergei Stepanov
Foto: Sergei Stepanov

Täna teavitas Simple Express Ida-Virumaal peetud pressikonverentsil plaanist alustada 2. septembril kiire bussiühenduse pakkumist Tallinna ja Narva vahel. Liini teenindamiseks soetas ettevõte uhiuue bussi ja investeeris enam kui 300 000 eurot.

Bussi sõiduajaks on kaks tundi ja viiskümmend minutit, mis teeb Simple Expressist kõige kiirema igapäevast bussiühendust pakkuva ettevõtte Tallinn-Narva liinil. Ettevõtte omaniku Hugo Osula sõnul eristub kiirliin Simple Expressi senisest äristrateegiast. “Seni on Simple Expressi Tallinn-Narva väljumised teenindanud tänu paljudele vahepeatustele peamiselt väiksemate linnade elanikke. Lõppsihtkohtade vahel reisijatele ei ole aga ligi neljatunnine sõiduaeg atraktiivne,” rääkis Osula.

Simple Expressi seniseid väljumisi sel liinil kasutati bussiettevõtte juhi sõnul 80% ulatuses vahepeatuste vahel liiklemiseks. “See oli meile selge signaal, et lisaks paljude peatustega liinile on Tallinna ja Narva vahele vaja ka kiirliini. Kus on nõudlus, sinna tulevad ka pakkujad,” lisas Osula.

Foto: Sergei Stepanov

Buss teeb lisaks lõppsihtkohtadele peatuse ka Sillamäel. Mõlemas suunas toimub iga päev kaks väljumist. Tallinnast hakkab buss väljuma kell 12.30 ja 20.30 ning Narvast 7.30 ja 16.15. Nii nagu ettevõtte teistel liinidel, algavad ka neil väljumistel piletihinnad veebipoest ostes ühest eurost ning kasvavad järk-järgult bussi täituvuse suurenedes.

Bussiliini teenindamiseks soetas Simple Express uue ja mugava Scania Touring 2016 reisibussi, kus on 49 istekohta. Bussiettevõtte juhi sõnul ollakse valmis ka selleks, et väga suure reisijate huvi korral buss suuremaga asendada. “Simple Express lähtub oma väljumiste planeerimisel ja hinnakujundusel põhimõttest, et bussisõit peab olema reisijatele võimalikult taskukohane, ent samas ka jätkusuutlik. See eeldab muidugi, et narvakad asuksid Simple Expressi  kiirliini hoogsalt kasutama,” lisas ta.

Head Uudised GoodNews