RETSEPTISOOVITUS I Suvine salat grilljuustu ja maasikatega
Jaanipäevaks jagavad kõik grill-liha valmistamise nippe ja trikke, aga kui soovid lisada lihale seltsiks ka mõne kerge suvise salati, siis siin on toidufotograaf Helen Nurmsoo retsept, kus saavad kokku maasikas, grilljuust ja küüslaugu-ürdi jogurtikaste. See kerge ja maitsev salat sobib nii liha kui kala kõrvale, aga nautimiseks ka täiesti eraldiseisva roana.
Grilljuustu ja maasikatega suvine salat
Läheb vaja:
- 250 g kirsstomateid
- 1 pikk värske kurk
- 1 paksoi
- Jääsalatit
- 1 punane sibul
- Mõned oksad värsket basiilikut
- 250 g maasikaid
- 200 g Alma küüslaugu-ürdi jogurtikastet
- 250 g Valio Eila grilljuustu
- 3 spl palsamiäädikat
- Soola
- Pipart
Tee nii:
- Lõika grilljuustust umbes 1 cm paksused viilud ja grilli mõlemalt poolt 1-2 min kuni pealmine kiht on kuldpruun (või prae pannil kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt 1-2 min). Lase jahtuda ja soovi korral lõika väiksemateks tükkideks.
- Haki jääsalat, basiilik, punane sibul, paksoi (nii vars kui ka lehed), tükelda kurk, lõika tomatid neljaks, poolita maasikad ja lisa kõik suuremasse kaussi.
- Lisa salatisse ka grillitud juust ja sega.
- Nüüd lisa palsamiäädikas ja küüslaugu-ürdi jogurtikaste. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik läbi.
- Peale võib kaunistuseks lisada veel mõned maasikad, grillitud juustu viilud ja värsket basiilikut.