1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. RAHVUSVAHELINE KOHVIPÄEV! 6 fakti kohvi kohta
RAHVUSVAHELINE KOHVIPÄEV! 6 fakti kohvi kohta

RAHVUSVAHELINE KOHVIPÄEV! 6 fakti kohvi kohta

kohv60 riiki osaleb 1. oktoobril Facebook live kaudu rahvusvahelise kohvipäeva online-sündmusel Good Morning World, mis ühendab kohvisõpru üle maailma.

Good Morning World nimeline üritus toimub sel aastal esmakordselt ning saab koos päikesetõusuga avalöögi Austraalias. Ülemaailmne Kohvi Organisatsioon IOC ja Nescafè kutsusid kõiki kohvifänne ülemaailmsel kohvipäeval teemaviidet #GoodMorningWorld kasutades üles laadima videot sellest, kuidas keegi oma tassi kohvi naudib.

Algatuse taga on mõtteviis, et kui kõik armastavad kohvitassi taga sõpradega kohtuda, siis miks mitte viia rahvusvahelise kohvipäeva puhul kokku kohvisõbrad üle maailma ning ühtlasi juhtida tähelepanu kohvimaailma ohustatusele. Rahvusvahelisel kohvipäeval annetab Nescafè iga Facebooki üleslaetud ja teemaviidet sisaldava video eest ühe elujõulise kohvivõrse kohvifarmeritele üle maailma, et asendada elujõuetud kohvipuud uutega.

Kui soovid aga rahvusvahelist kohvipäeva tähistada kohviteemalise viktoriiniga, mida oma kohvifännidest sõprade hulgas läbi viia, siis need kuus fakti kohvi kohta on kindlasti abiks:

  • Kohvi avastas esmakordselt Etioopias üks karjus, kes märkas, et need kitsed, kes olid äsja tundmatuid marju söönud, on erksamad kui teised
  • Kohv on üks kolmest üle maailma enim tarbitud joogist
  • Brasiilias toodetakse 40% kogu maailmas joodavast kohvist, teisel ja kolmandal kohal on vastavalt Vietnam ja Kolumbia
  • Sõna „kohv“ pärineb araabiakeelsest sõnast „kaweh“, mis tähendab tugevust ja jõudu
  • Espresso on Itaalia kultuuriruumis niivõrd olulisel kohal, et selle regulatsioone juhitakse Itaalia valitsuse tasandil
  • Suurimad kohvioad on leitud Nikaraaguast
Head Uudised GoodNews