1. Avaleht
  2. Reis
  3. PIIRIDETA KONTOR I Kas unistuste töö on kaugtöö?
PIIRIDETA KONTOR I Kas unistuste töö on kaugtöö?

PIIRIDETA KONTOR I Kas unistuste töö on kaugtöö?

Kuidas oleks töötada suusakeskusest või hoopis palmide alt? Kas teadsid, et sajad Wise’i töötajad kasutavad igal aastal võimalust pikendada oma puhkust või lihtsalt töökeskkonda vahetada ning tegutsevad kuni 90 päeva aastas koduriigist väljas.

Foto: Freepik

Kui 2022. aastal kasutas välismaal töötamise võimalust 1374 Wiserit, siis 2023. aastal töötas välismaalt juba 1825 Wiserit. Viimase kahe aastaga on Wiserid reisinud kaugtööd tegema 108 riiki, seejuures külastasid ainuüksi Eestis töötavad Wiserid 80 riiki üle kogu maailma.

“Töötajate heaolu tõeliselt toetavas töökeskkonnas on meie prioriteet. Traditsiooniline töömudel ei vasta enam tänase tehnoloogiasektori töötaja vajadustele, mistõttu oleme loonud paindliku süsteemi, kus Wiser saab lisaks mugavale kontorile ja kodust töötamise võimalusele mõnda aega ka mõne muu riigi “kodukontorist” tegutseda. Selline lähenemine on eriti hinnatud nende poolt, kelle elu on jagatud mitme riigi vahel. Wise’is tegutseb enam kui 125 rahvusest inimesi ning piiriülene hübriidtöö annab teistest riikidest pärit töötajatele toreda võimaluse viibida pikemalt ka oma kodumaal, et hoida sidet pere ja lähedastega,“ avab Wise’i personalipartner Tuuliki Poom viimaseid töötrende.

Töötajate heaolu tõeliselt toetavas töökeskkonnas on meie prioriteet. Traditsiooniline töömudel ei vasta enam tänase tehnoloogiasektori töötaja vajadustele, mistõttu oleme loonud paindliku süsteemi.

Suurriigid on kaugtööks populaarsed 

Wise’i globaalse ja Eestis tegutseva tiimi populaarseimate sihtkohtade nimekiri on võrdlemisi sarnane. Edetabelit kroonivad suurriigid ja ihaldatud puhkusesihtkohad. Nimekiri avab tiimiliikmete päritolu, aga ka armastatud reisisihtkohti, kus ühildada tööd puhkusega.

Wiserid on kaugtöö sihtkohaks valinud ka tõeliselt eksootilisi riike. Näiteks on külastatud Antillide saareriike Antigua ja Barbuda ning Saint Kitts ja Nevis, aga ka imepisikest Bahreini ja kauget Guatemalat. Samuti on esindatud mitmed põnevad Aasia ja Aafrika riigid nagu Sri Lanka ja Keenia, kinnitades Wise’i globaalse tiimi reisihimu.

Foto: Freepik

Eesti talvest suvesooja 

Märgata on ka hooajalisi trende. Sügis-talvisel perioodil kasvab Eesti Wiserite seas soojema kliimaga sihtkohtade populaarsus. Lähematest riikidest reisitakse Hispaaniasse ja Itaaliasse, kaugematest riikidest on populaarsed näiteks India, Indoneesia ja Tai.

“Eelmisel talvel puhkasin Tais kaks nädalat ning sain aru, et just sellist vaheldust mul ongi vaja. Igal aastal, niipea kui algavad külmad ilmad, lähevad mu tuju ja üldine enesetunne kolinal alla. Sel aastal otsustasin, et leian sellele lahenduse ja pikendan oma Tai puhkusereisi, tehes siit kaks kuud kaugtööd. Mitmed sõbrad hoiatasid, et sellises paradiisis on keeruline end töölainel hoida, aga tunnen, et mul on kordades rohkem energiat, kuna olen päikese tõttu õnnelikum ja palju motiveeritum. Ärkan vara, koos päikesega, ei tunne seda stressi, mida Eesti talvine külm ja pimedus minus muidu tekitaks, ning alustan rahulikult oma tööpäeva. On super äge ja olen tõeliselt õnnelik, et saan sellist võimalust kasutada,” jagab hetkel Taist kaugtööd tegev Wise’i analüütik Erika Krusman.

Mitmed sõbrad hoiatasid, et sellises paradiisis on keeruline end töölainel hoida, aga tunnen, et mul on kordades rohkem energiat, kuna olen päikese tõttu õnnelikum ja palju motiveeritum.

Diginomaadina saab veeta terve kvartali

Välismaalt töötamise võimalust saab kokku kasutada kuni 90 päeva aastas, kuid enamasti kasutavad Wiserid võimalust mitmes jaos ning sihtkohas. Wiserite jaoks on vaid üksikuid riike, kust kaugtöö tegemine ei ole erinevate regulatsioonide tõttu lubatud. Keskmine välismaalt töötamise kogupikkus on veidi alla kuu, kõige tihedamini kasutatakse välismaalt töötamise võimalust nelja päeva kaupa.

Head Uudised GoodNews