1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Parim triikraud leia järgnevate omaduste alusel
Parim triikraud leia järgnevate omaduste alusel

Parim triikraud leia järgnevate omaduste alusel

Triikraud on mõnes mõttes nagu iga teine kodumasin. Esmapilgul tundub kõik lihtne ja ühesugune. Samas hakates erinevaid mudeleid tähelepanelikumalt vaatama, avastad et tegelikult on turul väga paljude erinevate võimalustega variante ja mudeleid, mille hulgast kõige sobivama leidmine ei ole enam nii lihtne. Et sind valikuga aidata, pani e-pood Kaup24.ee kokku järgneva esmase ostujuhendi.

Esiteks: elementaarsed funktsioonid 

Mis peaks kindlasti heal triikraual olemas olema:

  • võimalus reguleerida temperatuuri
  • automaatne veepaagi katlakivist puhastamine
  • tilgalukk
  • piisav võimsus ehk pigem rohkem, kui vähem
  • ning eelviimasena äärmiselt kasulik auru- ja piserdusfunktsioon

Ohutuse tõttu on vajalik ka see, et masin oskab ennast automaatselt välja lülitada.

Üks populaarne ja kõrgelt hinnatud triikraud on TDA703021A tunnustatud tootjalt Bosch

Lisaks põhifunktsioonidele on loomulikult võimalik valida ka mudeleid, millel on kõikvõimalikke lisasid, mis teatud oludes asendamatuks osutuvad.

Teiseks: natuke luksust, sõltuvalt soovidest 

Juhtmeta triikraud muudab kasutamise mugavamaks, sest ei pea enam muretsema selle üle, et juhe jalgu jääb.

Lisatald tähendab, et võid ka õrnemaid kangaid ilma probleemideta triikida ning poest leiab isegi triikraudu, mis tunnevad kangatüübi ise ära ja määravad vastavalt sellele temperatuuri. Kes kipuvad muidu oma riideid tihti ära kõrvetama, siis nemad peaksid just selle lisaga triikraua valima.

Vertikaalne auruvõimalus lubab aurutada ka siis, kui hoiad triikrauda püsti, nii et saad aurutada riidepuul hoitavaid riideid või isegi kardinaid.

Kolmandaks: mugavus ennekõike 

Veepaagi puhul peab jälgima seda, et täiteava oleks piisavalt lai, mis teeb triikraua veemahuti täitmise mugavaks. Mugav täitmine säästab ka aega.

Läbipaistev veepaak aitab hoida silma peal sellel, kui palju on veel vett alles. Mida rohkem pritsimis- ja aurufunktsiooni kasutad, seda suurem peaks ka veepaak olema. Eelmainitud Bosch triikraual on paagi mahutavuseks üle keskmise 380 ml, mida on suure kruusi jagu. Kui kasutad aurufunktsiooni vähe, pead sellist paaki täitma harva.

Esmapilgul ei tundu veepaagile tähelepanu pööramine eriti vajalik, kuid triikrauda kasutama hakates on üsna ruttu selge, et antud võimalus teeb triikimiseks ette valmistumise palju mugavamaks.

Neljandaks: vaata triikraua alla 

Muide, triikraud ei tohiks olla liiga kerge. Kerget triikrauda peab rohkem vastu kangast suruma ja ajaga muutub see päris väsitavaks. Samas ei ole vaja osta kõige raskemat triikrauda, mis sa leiad.

Lisaks raskusele aitab triikraual paremini libiseda ka vastavast materjalist, näiteks teflonist või keraamiline, triikimisplaat.

Triikimisplaati vaadates jälgi ka seda, palju auke seal on. Mida rohkem auke, seda kergem triikida. Sirgete servadega aukudele tasub eelistada kraatrikujulisi auke.

Lisaks sellele pööra tähelepanu triikimisplaadi ehk triikraua metalse nina teravusele. See on oluline siis kui, sul on palju nööpidega riideesemeid, et saaksid triikida ka nööpide vahelt.

Viiendaks: numbrite maailm

Triikraudade võimsus jääb enamasti vahemikku 1000 vatti kuni 3000 vatti. Mida võimsam triikraud, seda rohkemate eri kangastega see ka toime tuleb. Võimsam triikraud aitab ka tugevamaid kangaid, nagu näiteks linane riie, kontrolli all hoida. Kui aga triigid ainult õrnemaid kangaid, võid vabalt valida ka keskmisest mõnevõrra madalama võimsusega triikraua.

Kui sa kasutad triikrauda igapäevaselt ja pigem rohkem, investeeri pigem rohkem, et osta kvaliteetne triikraud. Selline, millel on kõik need omadused ja lisafunktsioonid, mida just sinul ja sinu kasutuse juures vaja on.

Kasulikku infot triikimisest ja triikraua valikust leiad veel Õhtulehe Nipiraamatu artiklist ja Tarbija24.postimees.ee kirjutisest.

Artikkel valmis koostöös e-poega Kaup24.ee

Head Uudised GoodNews