1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. OLE TEADLIK I Kuidas mõjutab külm ilm koduvalvesüsteemi?
OLE TEADLIK I Kuidas mõjutab külm ilm koduvalvesüsteemi?

OLE TEADLIK I Kuidas mõjutab külm ilm koduvalvesüsteemi?

Talvised miinuskraadid ja sulailm võivad häirida elektroonikaseadmete tööd. Nende hulka kuuluvad ka valveseadmed. Seetõttu tasub teada oma valveseadmete taluvuspiire kui neid kasutatakse kütmata ruumides või õues.

Külm kahjustab akusid

Valvesüsteemide regulaarne hooldus on oluline igas majapidamises, kuhu need paigaldatud on. Aga kütmata ruumides on see eriti oluline, sest temperatuurikõikumised ja sellest tulenev niiskus lühendab akude eluiga. Haavatavamad on sellistes tingimustes patareidega juhtmevabad andurid.

Kui valvesüsteemi aku tühjaks saab, siis on maja elektrikatkestuse korral valveta. Selle ennetamiseks tasub lasta turvatehnikul kord aastas akud hoolduse käigus üle kontrollida ja vajadusel välja vahetada.

Kondensvesi tekitab valehäireid

Kütmata majades, näiteks suvilates ja maakodudes, võib ilmade jahenedes kõrge õhuniiskuse tõttu tekkida seadmetele kondensvesi. Elektroonikaseadmetele selline asi hästi ei mõju. Kondensvee tõttu annavad vahel valehäireid näiteks optilised suitsuandurid. Taolisi olukordi saab vältida kui kasutatakse seadmeid, mis sobivad jahedamasse ja niiskemasse keskkonda.

Jääpurikas varjab kaamerapilti

Krõbeda talvekülma ja sulailma vaheldumise tõttu tekivad turvakaamerate külge jääpurikad, mis varjavad kaamera vaatevälja. Selle vältimiseks tasub aeg-ajalt oma kaamerapilt üle kontrollida ja vajadusel puhastada seadmed lumest ning jääst.

Närilised söövad juhtmeid

Jahedate ilmadega otsivad majades peavarju närilised. Valvesüsteemidega seoses toovad nad kaasa kaks probleemi. Hiired ja rotid võivad kaableid puruks närida või tekitada häireteateid kui liikumisanduri vaatevälja satuvad. Vajadusel võib appi võtta loomakindlad liikumisandurid, mis põrandal jalutavast rotist välja ei tee.

Silmas tuleks pidada sedagi, et kui on otsustatud närilistest mürksöödaga lahti saada, siis ei tohiks seda panna liikumisandurite vaatealasse. Nii meelitaks sööt närilised anduri vaatevälja ja põhjustaks sedasi häireteateid.

Head Uudised GoodNews