1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Novatoursiga reisis mullu ligi 37000 klienti
Novatoursiga reisis mullu ligi 37000 klienti

Novatoursiga reisis mullu ligi 37000 klienti

NovatoursEesti juhtiv reisikorraldaja Novatours teenindas mullu Eestist ligi 37000 klienti ehk ligi 19 protsenti rohkem kui 2013. aastal. Ettevõte käive kasvas aastaga ligi 16 protsenti ja oli 2014. aastal üle 23,2 miljoni euro.

„Enim kasvas mullu Hurghada reisijate arv. Kokku reisis sellele suunal 2014. aastal ligi 2750 reisijat, mis on ligi 80 protsenti rohkem kui 2013. aastal. Suurt tõusu näitasid aastaga veel Bulgaaria ja Kreeta, mille reisijate arvud kasvasid aastaga ligi 40 protsenti. Kokku reisis mullu Bugaariasse üle 6600 ja Kreetale ligi 5000 reisihuvilist,“ ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

2011. aastal võttis Egiptuselt aasta populaarseima sihtkoha tiitli Türgi ning hoiab seda siiani. „ Samas tuleb siinkohal mõista, et Egiptuse puhul on tegu talvehooaja sihtkohaga ja Türgi puhul suvehooaja sihtkohaga. Türgi reisijate mahud kasvasid Novatoursil mullu võrreldes 2013. aastaga ligi 11 protsenti, ligi 11300 reisijani,“ selgitas Uustal.

Teised Novatoursi sihtkohad nagu Hispaania (sh. Kanaari saared), Sitsiilia, Horvaatia ja Portugal näitasid mõõdukat nõudluse kasvu. Aastaga langesid veidi Sharm el Sheikhi ja Rhodose reisijate mahud, nentis Uustal.

2015. aastal pakub Novatours reisihuvilistele 18 sihtkohta. Aasta suurimateks tõusjateks võib pidida Horvaatiat ja Rhodost, mis väljuvad otsereisidena Tallinnast juba sel suvehooajal.

Uustali sõnul on Novatoursi edu valemiks õiged sihtkohad, tugevad kliendisuhted, kvaliteetne teenindus ning mahtude õige planeerimine. Reisihuvilised eelistavad üha rohkem keskmise või kõrgema kategooria hotelle ning kasvamas on klientide hulk, kes broneerivad reisi varakult ette. „Vaatame kogu alanud aastale positiivse pilguga ja prognoosime aasta reisijate arvuks ligi 41000,“ sõnas Uustal.

Ka teised Eestis tegutsevaid reisikorraldajaid hindavad turu mahtusid objektiivselt. Seda näitab ka asjaolu, et kolme aasta jooksul pole turult lahkunud ega pankrotistunud ühtegi reisikorraldajat, ütles Uustal.

Novatours on tänaseks tegutsenud Eesti reisikorraldusturul 11 aastat, olles sellega üks staažikamaid reisikorraldajaid Eestis. Reisikorraldaja turuosa Baltimaades on enam kui 30%.

Head Uudised GoodNews