1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. NÕUANNE I Kuidas valida endale usaldusväärset töömeest?
NÕUANNE I Kuidas valida endale usaldusväärset töömeest?

NÕUANNE I Kuidas valida endale usaldusväärset töömeest?

Koduste tööde ja tegemiste juures võib teinekord puudu jääda oskustööst, teadmistest ja kogemustest. Näiteks torutoode, elektritööde, ehitustööde jt spetsiifilisemate valdkondade juures. Handiese mobiilirakenduse näitel antakse nõu, kuidas valida endale usaldusväärne töömees, et tööd saaks parimal viisil tehtud.

Mõtle läbi, mis tööd on vaja teha

Mida täpsemini õnnestub ära kirjeldada ja aru saada, millised mured vajavad koduses majapidamises lahendamist, seda kergem on ka sobiva töö tellimine. Palju segadust ja arusaamatusi võivad tuua just ebaselged kirjeldused, töömahu hindamine ja ootused lõpptulemusele. Kindlasti on teinekord vaja ka konsultatsiooni oma ala spetsialistiga. Kui nii, siis ole selleks avatud ja näiteks küsi mitmelt eksperdilt arvamust.

Tunnihind ja tagasiside

Töömehe valikul tutvu võimalusel tema taustaga. Kuidas ta ise ennast kirjeldab ja kuidas teised on tema tööga rahul. Ennekõike kvaliteediga, sest kodused tööd soovid saada tehtud hea tasemega ja mitte vaid hinna alusel. Kuid ka tunnihind ise on oluline arvestades planeeritavat eelarvet töödele ja seda, et ei maksaks üle.

Kuluarvestus tööde tegemisel

Hea on töömehega kohe rääkida ja kokku leppida tasustamine, nii on koostöö algusest peale läbipaistev ja mõlemale poolele positiivne. Näiteks soovitame kokku leppida tunnihinna, kuidas toimub töötundide mõõtmine ja tasu maksmine. Tööde tegemiseks sobiva aja leidmisel arvesta, et töömehel on ka oma graafik, püüa olla paindlik ning varu tegemisteks piisavalt aega.

Materjalid ja töövahendid

Tööd tellides soovitame kirja panna, kas ja millised tööks vajalikud töövahendid on juba endal olemas, millised peaks leidma töömees või siis tuleb uurida rentimise võimalusi. Rentimisel aga peaks töömehega üle kinnitama, et õiged asjad saavad välja valitud või soovib töömees enda peale võtta vahendite leidmise. Tööde teostamisel võib vaja minna ka täiendavaid materjale, mis samamoodi tuleks eelnevalt koos üle vaadata.

Kõiki töid ei pea kodus ise oskama ega tegema. Handiese mobiilirakendus on kiire ja mugav viis endale sobiva töömehe leidmiseks ja toetab Sind ka kogu tööde tegemise protsessi jooksul. Taustainfo saad ilusti kätte, töömehe tutvustuse, tagasiside ja hinnastamise kohta. Lisaks mõõta reaalset tööaega, arvete esitamisi ja tasustamist. Süsteem on läbipaistev ja usaldusväärne mõlemale poolele.

Head Uudised GoodNews